Preview: volgende Ford Focus

ford_focus
Tegen 2010 komt er een nieuwe Ford Focus op de markt, tijd voor een preview dus!

De volgende Ford Focus zal de derde generatie worden en krijgt net zoals de vorige Ford Focus nieuwe dramatische looks. De looks zijn duidelijk afkomstig van het concept dat Ford in Genève voorstelde, de Ford Iosis MAX Concept, die daar bijzonder gesmaakt werd.

Aan de binnenkant kan je een interieur verwachten dat ongeveer lijkt op datgene van de Iosis MAX Concept, maar volledig hetzelfde zal het uiteraard niet zijn. De middenconsole zal volledig vernieuwd worden en uitgerust zijn met het Ford Human Machine Interface systeem.

De Ford Focus van 2010 zal op hetzelfde chassis staan als de Ford Focus van vandaag, dus is de kans klein dat de wagen significant groeit. De Focus is gekend omwille van zijn strakke weggedrag in combinatie met voldoende comfort, Ford wil de lijn doortrekken naar de volgende generatie Focussen.

De kleinste motor die je in je Ford Focus zal kunnen leggen – schrik niet – is een 1.0 liter motor, die een turbo opgeschroefd kreeg. Het vermogen komt neer op 89 pk. De meest gekochte motoren zullen weliswaar op basis van de 1.6 liter turbomotor gemaakt zijn, met een vermogen van 148 of 178 pk.

Het gamma van de dieselmotoren verandert licht, zo zal er een nieuwe 1.6 liter TDCi motor bijkomen, die 128 pk levert en een 2.0 liter dieselmotor met een vermogen van 168 of 197 pk. Alle motoren zullen standaard met een manuele versnellingsbak komen, maar een versnellingsbak met dubbele koppeling is ook verkrijgbaar. Standaard wordt elke Focus met een start/stop-systeem uitgerust. (via AutoExpress)

Ford Focus

Ford Focus

Deel dit bericht:

5 reacties op "Preview: volgende Ford Focus"

 1. maxim 06-04-2009 om 12:33

  ziet er strak uit
  langs achter is het een lage ford kuga

 2. XliljeezyX 06-04-2009 om 15:26

  Hij geeft een indurk dat hij heel hoog lijkt. een beetje als de C-max.

 3. Ruben 09-04-2009 om 17:42

  Het kinetic design van Ford op richting futuristische schepsels! BOEIEND!

 4. johnbovie 30-05-2009 om 20:47

  ik vind hem lelijk, en de vorige was zoooo schoon.
  Ze verdienen het om failliet te gaan, hoe kunt ge n-u zo een mooie auto verprutsen???

 5. XliljeezyX 30-05-2009 om 21:52

  @johnbovie
  het is nog maar een preview, dus het is nog helemaal niet zeker of het er wel zo uit gaat zien.. zelf hoop ik het ook niet want de huidige generatie focus is echt prachtig vooral de RS.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...