Toch geen BMW Z2?


We schreven een weekje geleden dat BMW een kleine roadster zou uitbrengen, die onder de BMW Z4 zou gepositioneerd worden.

WorldCarFans beweert echter dat BMW de BMW Z2 toch niet zal bouwen, aangezien het geen goede zet zou zijn in deze tijden van economische crisis. BMW liet weten dat de BMW Z2 niet in het productieplan van de komende 10 jaar is opgenomen en zei zelfs dat er binnen het bedrijf geen geruchten zijn over een BMW Z2.

De speculaties kwamen er dan ook omdat de BMW Z4 zich steeds meer upmarket beweegt, met krachtige zescilinder motoren en dat er daardoor plek was in het BMW-gamma voor een BMW Z2, gebaseerd op de BMW 1-Reeks. BMW ontkent dus in alle talen.

BMW heeft overigens al een kleine cabrio met achterwielaanrijving die zicht behoorlijk sportief gedraagt. Die wagen heet de BMW 1-Reeks Cabrio. Er zou dus geen enkele reden zijn om een BMW Z2 te produceren, veel geld stoppen in een wagen die een kleine niche bespeelt is geen nuttige zaak dus. (via WCF)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Toch geen BMW Z2?"

  1. Arjan 04-04-2009 om 11:11

    Jammer, ik had graag een Z2 gezien. Maar als er een Z2 over pakweg 15 jaar komt vindt ik het ook best.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...