Nog snellere Nissan GT-R?


Voor al wie de Nissan GT-R standaard niet snel genoeg vond, had Nissan al de GT-R SpecV. Nu komt er een nieuwe versie, voor de mensen die het allemaal nog niet snel genoeg vinden.

InsideLine ging eens langs bij Nissan en racete daar met de Nissan GT-R SpecV. Ze waren dolenthousiast, tot de productiemanager zei dat de GT-R SpecV niet de krachtigste variant van de GT-R was. Het enthousiasme steeg toen ongetwijfeld nog meer.

Een standaard Nissan GT-R levert zo’n 480 pk en 588 Nm, dankzij een 3.8 liter grote V6-motor. De zesbak met dubbele koppeling doet de Nissan GT-R na zo’n 3,5 seconden al tegen 100 km/u scheuren over het wegdek en als je blijft gas geven, komt de topsnelheid neer op 309 km/u.

Dat zijn mooie cijfers en normaalgezien zou de Nissan GT-R SpecV beter moeten doen, al spreken verschillende bronnen dat tegen. De SpecV is dus volgens sommigen trager dan de Nissan GT-R, laat ons hopen dat de krachtigste versie dus niet trager zal worden dan de Nissan GT-R SpecV.

Wat, waar, wanneer en hoe weten we nog niet, maar als er ooit een vervolg komt op de Nissan GT-R SpecV, leest u het ongetwijfeld hier! (via WCF)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Nog snellere Nissan GT-R?"

 1. Bert 03-04-2009 om 21:10

  Waarom is de GT-R SpecV trager dan de GT-R? Hij is toch een stuk lichter?

 2. Arjan 04-04-2009 om 11:01

  ja dat is inderdaad erg raar.

 3. MRM 04-04-2009 om 11:20

  Kvond het ook vreemd, maar WCF is over het algemeen een betrouwbare bron en het artikel werd niet op 1 april geschreven 😉
  Misschien dat de aerodynamica die op de SpecV werd aangepast, op de prestaties weegt.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...