MINI John Cooper Works met dieselmotor?


De MINI JCW staat gekend om kleine, maar krachtige wagentjes. Dieselmotoren worden alsmaar krachtiger, dus waarom geen JCW Diesel?

John Cooper Works, zeg maar de huistuner van MINI, zal normaalgezien een nieuw model maken, dat gebaseerd is op de MINI Cooper D. De motor zal van de BMW 120d afkomstig zijn, ingenieurs van MINI zijn er namelijk in geslaagd die 2.0 liter grote motor onder de motorkap van de MINI te krijgen.

Deze MINI Cooper D JCW zou dan zo’n 150 pk leveren, maar in de toekomst zouden er eventueel nog andere motoren in de wagen komen, zoals die van de BMW 123d met twee turbo’s. Cijfers in de buurt van de 200 pk zijn dan niet veraf. Insiders beweren dat de MINI Cooper D JCW volgend jaar gelanceerd zal worden op het autosalon van Genève. (via MotoringFile)

Deel dit bericht:

4 reacties op "MINI John Cooper Works met dieselmotor?"

 1. maxim 03-04-2009 om 11:49

  waarom steken ze er dan geen 2.0 liter benzine onder van bmw ?

 2. MRM 03-04-2009 om 18:07

  De motor zal van de BMW 120 afkomstig zijn, ingenieurs van MINI zijn er namelijk in geslaagd die 2.0 liter grote motor onder de motorkap van de MINI te krijgen.

  dat doen ze toch?

 3. PJS 03-04-2009 om 18:19

  @MRM; “waarom steken ze er dan geen 2.0 liter benzine onder van bmw ?”
  Denk dat het BMW 120d is trouwens in de tekst.

 4. MRM 03-04-2009 om 18:23

  ja, kben mee 😉

  @maxim: MINI’s willen alsmaar zuiniger worden en toch krachtig genoeg zijn, de 2.0 liter dieselmotor combineert daar het beste van de twee werelden, iets wat de benzinemotoren niet doen, al zijn die ook behoorlijk zuinig.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...