Spyshots: Volkswagen Golf R20
Volkswagen heeft in het Golf gamma enkel nog het zwaarste model te onthullen, de vroegere Golf R32 is echter dood en wordt de Golf R20.

Volkswagen wil drie sportieve versies van de Golf bouwen, eerst onthulde het de Golf GTI en iets later de Golf GTD. Nu is het tijd voor de zwaarste versie van het gamma, vroeger was dat de Golf R32 maar door de economische crisis en de strengere milieuwetgevingen wordt dit nu de R20.

Onder de motorkap zullen we een 2 liter motor met turbo vinden die dankzij directe injectie zo’n 270 pk zal genereren. Ter herinnering: de uittredende Golf R32 had een zescilinder met 250 pk. De Golf R20 zal in staat zijn om in een kleine 5 seconden naar 100 km/u te sprinten.

Op de spyshots zien dat de mensen van Volkswagen zo “slim” waren om een 2.0 TDI badge te gebruiken, gelukkig zien we aan de dubbele uitlaatpijp dat het hier om de R20 gaat. De Golf R20 zal verder nog een agressievere voorbumper en sportievere velgen krijgen. Volgens bronnen wordt de Golf R20 onthuld op de 24-uren van de Nürburgring in mei. (Via: WCF)

Spyshots: Volkswagen Golf R20

Spyshots: Volkswagen Golf R20

Spyshots: Volkswagen Golf R20

Spyshots: Volkswagen Golf R20