Nog officieler: Mercedes E63 AMG


Deze ochtend zagen we de Mercedes E63 AMG al eens, maar officieel was de voorstelling nog niet. Vandaag kregen we een perstekst van Mercedes.

Uit onderstaande perstekst leren we bij dat het gemiddelde verbruik neerkomt op 12.6 liter per 100 km, wat een vermindering van 12% is in vergelijking met het vorige model. Het koppel hadden we ook nog niet vermeld, dat komt neer op 630 Nm.

De transmissie is uitgerust met vier rijmodules : “C” (Controlled Efficiency), “S” (Sport), “S+” (Sport plus) en “M” (Manual) en met de functie RACE START. Mercedes heeft er dus alles aan gedaan om de Mercedes E63 AMG zo comfortabel én sportief tegelijkertijd te maken. Verdere informatie lees je in ons vorig artikel.

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Mercedes E63 AMG

Net na de lancering van de nieuwe E-Klasse, presenteert AMG, het sportieve merk binnen Mercedes-Benz Cars, de nieuwe E 63 AMG. Deze sportieve en dynamische berline met karakter maakt indruk dankzij uitzonderlijke prestaties, in het oog springende karakteristieken en technologische innovaties, ontleend aan de fabuleuze SL 63 AMG Roadster.
De nieuwe E 63 AMG onderscheidt zich van de andere Mercedes-Benz E-Klasse modellen door de nieuwe sportveringen of AMG RIDE CONTROL, door de elektronisch gecontroleerde schokdempers, door een nieuwe ophanging vooraan en door zijn unieke design, zowel in het interieur als het exterieur. Het benzineverbruik werd bovendien met 12% gereduceerd (12.6 l). Dankzij de uniek gecombineerde rij-assistentiesystemen, bevestigt de E63 AMG nogmaals haar leiderspositie inzake veiligheid.
De 6.3 l AMG V8 motor ontwikkelt 386kW/525ch en een koppel van 630Nm. In de auto vindt men eveneens een versnellingsbak met 7 versnellingen terug, de zogenaamde SPEEDSHIFT MCT AMG, afkomstig uit de SL 63 AMG.
De E 63 AMG gaat in slechts 4.5 seconden van 0 naar 100km/u en haalt een maximale snelheid van 250 km/u (elektronisch gelimiteerd). De transmissie is uitgerust met vier rijmodules : “C” (Controlled Efficiency), “S” (Sport), “S+” (Sport plus) en “M” (Manual) en met de functie RACE START.
De E 63 AMG heeft dus alles in huis voor een emotionele en vooral dynamische rij-ervaring.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nog officiëler: Mercedes E63 AMG"

  1. maxim 02-04-2009 om 9:27

    echt een zot BEEST

Reageer

Reactie aan het plaatsen...