Spyshots: Porsche 911 GT3 RS op de Nurburgring

Porsche 911 GT3 RS spyshots
Porsche heeft onlangs in Genève haar 911 GT3 facelift voorgesteld aan het grote publiek. Voor sommigen volstaat dit niet, daarom werkt Porsche aan een overtreffende trap van de 911 GT3, namelijk de 911 GT3 RS.

De facelift van de GT3 hield naar Porsche’s traditie in dat er een PDK versnellingsbak werd geïnstalleerd, er nieuwe achterlichten werden gemonteerd, er enkele extra paarden onder de motorkap kwamen te liggen én uiteraard vergat Porsche de LED daglichten niet. De RS kon dus niet achterblijven.

Die werd dan ook onlangs gespot tijdens hogesnelheidstesten op de befaamde Nürburgring te Duitsland. Typische RS kenmerken zoals een aangepaste neus, bredere luchtgaten, nieuwe sideskirts en grotere velgen zijn de GT3 RS niet vreemd. Meer spectaculair is de spoiler, Porsche zou met meerdere modellen testen, om zo het onderste uit de kan te kunnen halen. Afwachten dewelke het uiteindelijk wordt!

Het vermogen van deze 911 zal op 435 pk neerkomen, dankzij de 3.8L zescilinder. RS modellen staat bekend om hun gestripte interieur & carbon onderdelen om gewicht te besparen. De geruchten gaan de ronde dat Porsche hun PDK achterwege gaat laten, zuiver om gewicht te besparen. Standaard komt dit racemonster met een manuele versnellingsbak. De sprint naar 100km/u is na 4 seconden voorbij, wat een verschil van 0,2 seconden is in vergelijking met een 911 GT3.

We verwachten de GT3 RS op het autosalon van Frankfurt in september, maar we zijn overtuigd dat er nog spyshots/video’s achterkomen! (via WCF)

Porsche 911 GT3 RS spyshots

Porsche 911 GT3 RS spyshots

Porsche 911 GT3 RS spyshots

Porsche 911 GT3 RS spyshots

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: Porsche 911 GT3 RS op de Nürburgring"

  1. XliljeezyX 01-04-2009 om 12:00

    Het blijven toch prachtige auto’s die 911’jes! vooral de GT3 RS vind ik mooi. die is lekker bruut en eigenlijk ook wel iets weg heeft van het DTM.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...