Spyshots: Audi RS5

Spyshot: Audi RS5
We zouden het bijna vergeten maar Audi werkt nog steeds aan een RS-versie van de A5, de RS5 werd gespot aan de Nürburgring.

Op de spionagefoto’s zien we dat Audi een veelbelovende coupé aan het bouwen is, achteraan bemerken we een geïntegreerde kofferspoiler en twee grote ovalen uitlaatpijpen. Vooraan zien we opvallend grote luchtinlaten, wat erop wijst dat de RS5 meer motorkoeling nodig heeft. Volgens de fotograaf is het motorgeluid van de gespotte RS5 fenomenaal.

Onder de motorkap vinden we naar alle waarschijnlijkheid een 4.2-liter V8 met twin-turbocharger, deze motor is goed voor een vermogen tussen de 430 en 450 pk. Om je RS5 onder controle te houden zorgt Audi voor het Quattro AWD-systeem met ofwel een manuele zesbak ofwel de Audi R Tronic automatische zevenbak.

De RS5 zou normaal vanaf juli 2010 op de markt moeten komen maar Audi heeft door de financiële crisis enkele modellen verschoven op de agenda. Het zou dus goed kunnen dat de RS5 wat later dan gepland op de markt zal komen. (Via: WCF)

Spyshots: Audi RS5

Spyshots: Audi RS5

Spyshots: Audi RS5

Spyshots: Audi RS5

Spyshots: Audi RS5

Deel dit bericht:

2 reacties op "Spyshots: Audi RS5"

  1. XliljeezyX 31-03-2009 om 14:10

    Het is wel even wennen die achterkant met de uitlaten zo ingebouwd in de bumper..

  2. Steven 31-03-2009 om 20:54

    persoonlijk vind ik een grile van de S5 mooier dan dat kippengaasmodel wat typisch duidt op een rs-model

    nouja… smaken verschillen nu eenmaal

Reageer

Reactie aan het plaatsen...