Poll: Zou U het overwegen om op aardgas te rijden?


Gisteren hadden we een rijtest met de Opel Zafira ecoFLEX Turbo die op aardgas rijdt, zou U het overwegen om in de toekomst op aardgas te rijden?

Zou U het overwegen om op Aardgas te rijden?

 • Ja, indien er meer publieke aardgastankstations zouden bijkomen. (64%)
 • Ja, indien de overheid meer zou subsidiëren. (14%)
 • Neen. (14%)
 • Ja, ik heb me er al over geïnformeerd en wil de stap maken. (7%)
 • Ja, indien de overheid de accijnzen voor Aardgas zou vastleggen. (0%)

Total Votes: 14

Laden ... Laden ...

Uiteraard horen we in de reacties graag uw mening over rijden op aardgas.

Deel dit bericht:

6 reacties op "Poll: Zou U het overwegen om op aardgas te rijden?"

 1. XliljeezyX 27-03-2009 om 18:29

  Ja, indien er meer publieke aardgastankstations zouden bijkomen.

 2. Buyck 28-03-2009 om 12:26

  Lijkt me gewoon het zelfde staartje al olie. Eens raakt hij op en qua infrastructuur evenveel werk om het uiteindelijk te gebruiken.
  1. Ontginnen
  2. Verwerken tot opslaanbaar en transporteerbaar gas op schepen, leidingen enz…

  Aardgas is een complexer en gevaarlijker product dan electriciteit.

  De tot nu meest intelligente wagen is de Toyota Pruis voor 2012 met zonnecellen op het dak. De zonnecellen de kunnen de batterij voeden en doe minder beroep op het electriciteitsnet en hoef je niet om de haverklap op te laden.

 3. Ruben 28-03-2009 om 12:37

  Auto’s moeten volledig zelfvoorziendend worden. Opladen of tanken zou slechts in uiterste nood moeten gebeuren.

  Voor welk meduim je ook kiest het alsmaar toenemende wagenpark wereldwijd die de meduims olie, aardgas, waterstof en electriciteit op zullen draaien kunnen dit nooit opvangen op een verantwoorde manier.

  Olie en aardgas zijn einidige bronnen en brengen veel schade en kosten met zich mee om het te ontginnen en te vervoeren.

  Waterstof vraagt al evenveel energie om het te maken dan ermee te rijden.

  Electriciteit lijkt me de meest toegankelijke overgang. Al moeten we dan de enorme vraag naar stroom kunnen opvangen. Daarvoor moeten de wagens een groter bereik kunnen hebben. Pakweg opladen om de 1000km en meer. En de batterijen kunnen opladen onderweg door zonnecellen enz…

 4. PJS 28-03-2009 om 13:07

  Rijden op elektriciteit is ook geen oplossing zolang de elektriciteit opgewekt wordt door vervuilende energiecentrales. De vraag naar stroom zou daarnaast inderdaad enorm toenemen, wat de druk op het huidige energiebeleid zal versterken.

  Rijden op Aardgas of Elektriciteit is volgens mij dan ook een tussenstap naar toekomstige nieuwe technologieën zoals rijden op waterstof. De huidige diversificatie van de brandstoffen kan de wetenschap meer tijd geven om deze nieuwe technologieën verder te ontwikkelen.

 5. Charlie 25-04-2011 om 10:14

  ik rijd  reeds sinds 2006 met een aardgasvoertuig (Opel Combo CNG) weliswaar in Duitsland waar er echt wel genoeg vulstations zijn.  Binnen een straal  van 30km rond mijn huis zijn  er 4 stuks.  Ik doe als handelsvertegenwooridgster toch 30.000km per jaar en heb net een nieuwe Opel Combo gekocht.
  Rijden op aardgas vind ik op dit moment wel een goed kompromis, op elektriciteit opgewekt door regenerative energie zou beter zijn; maar je komt niet al te ver met een tankvulling geloof ik.
  (CS in Belgie op bezoek en op zoek naar vulstations)

 6. bob 07-04-2012 om 21:19

  Ik zou dolgraag op aardgas overschakelen , maar als het is zoals met de petroleum , de diesel , LPG , en noem het maar : die prijzen zijn niet meer te volgen . En van het miljeu hebben ze in Belgie nog niet gehoord . Dan pas ik . Temeer :aardolie is eindig en te goed voor andere toepassingen om zomaar de lucht in te jagen . De meeste diesels hebben een uitlaat die zo sterk gefilterd word dat alles verstopt en na 100000km vervuilen als de beste (lees slechtste) . LPG is eindig en raakt eens op en teveel onderhevig aan belastingen allerhande , wel véél zuiverder dan al het vorige bij mekaar .Elektriciteit is ( nog ) geen alternatief want : ook gemaakt met gas, bruinkool of plutonium . de volgende generatie atoomcentrales zullen echter werken zonder afval en raar maar waar : er zal meer energie uitkomen dan er word ingestopt . enig nadeel :de eerste centrale bouwd men in frankrijk , en als het zoals nu is gaan we daarvoor het dubbele betalen als de fransman zelf . Dus op dit ogenblik kies ik voor aardgas , die ook met andere gassen werk en minder dan de helfd vervuild, ook al doet Belgie er alles aan om het tegen te werken . 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...