Officieel: Volkswagen Golf GTD

Volkswagen Golf GTD
Volkswagen heeft de type-aanduiding GTD vanonder het stof gehaald, de sportieve diesel beschikt over 170 pk en is zeer zuinig.

Volkswagen zal op het autosalon van Leipzig de Volkswagen Golf GTD voorstellen. Onder de motorkap vinden we een een 2 liter TDI met een vermogen van 170 pk en een maximaal koppel van 350 Nm. De sportieve diesel is zeer zuinig, met 5,3 liter kom je honderd kilometer ver. De CO2-uitstoot blijft dan ook beperkt tot 139 gram CO2 per kilometer. Dat de wagen enigszins een sportieve inborst heeft zien we aan de sprinttijd naar 100 km/u, daarvoor heeft de Golf GTD 8,1 seconden nodig. De topsnelheid ligt op 222 km/u.

Net als de Golf GTI beschikt de Golf GTD over een manuele zesbak die optioneel ingewisseld kan worden voor een zestraps DSG versnellingsbak met dubbele koppeling. De GTD is verder uitgerust met een sportief chassis en 17″ lichtmetalen velgen waardoor hij een stuk sportiever oogt dan een doorsnee Golf TDI. Verder heeft de GTD een deel van zijn looks gestolen van de GTI, zo is de bumper en de grille dezelfde als bij de GTI, enkel de kenmerkende rode grille-rand werd vervangen door chroom. Aan de achterkant merken we links een dubbele chromen uitlaat.

De GTD klinkt niet als een oliestoker, de ingenieurs van Volkswagen hebben namelijk het uitlaatgeluid zo afgesteld dat deze sportief klinkt. Het interieur van de Golf GTD herkennen we van de GT-modellen, we vinden er sportstoelen, een afgeplat lederen stuurwiel en contrasterend licht grijs stiksel. De eerste Golf GTD’s worden verkocht vanaf begin mei.

Volkswagen Golf GTD

Volkswagen Golf GTD

Volkswagen Golf GTD

Volkswagen Golf GTD

Volkswagen Golf GTD

Volkswagen Golf GTD

Volkswagen Golf GTD

Volkswagen Golf GTD

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Volkswagen Golf GTD"

  1. Bert 27-03-2009 om 16:52

    Dit is zeker interessant voor de Belgische markt, 90% rijdt diesel en daarvan wil zeker 25% toch wel een wat sportievere diesel. Ik noem het een slimme zet van Volkswagen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...