Porsche overweegt opvolger 356 Speedster


Volgens AutoZeitung is Porsche druk bezig met gewichtsbesparing en overweegt het een kleine sportwagen met middenmotor.

Die lichte sportwagen met middenmotor zou dan direct ook de opvolger worden van de Porsche 356 Speedster. De basis voor die 356 zou Porsche dicht bij huis vinden in de vorm van de Volkswagen BlueSport Concept. Eerder liet Volkswagen al weten dat de BlueSport Concept enkel in productie gaat als er nog andere merken meewerkten aan het project, de instap van Porsche kan dus goed nieuws betekenen.

De aandrijving zou dan gebeuren aan de hand van een 2.0 liter TFSI-motor die van de Audi TT afkomstig is en over 272 pk beschikt, of door de 1.4 liter viercilinder turbomotor uit de Volkswagen Scirocco, die zo’n 160 pk levert. Als dit plan erdoor komt, zou de opvolger van de 356 Speedster tegen 2013 op de  baan te zien zijn. (via eGM)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...