Besparingen bij Top Gear: minder supercars


Top Gear moet besparen en dat heeft minder leuke gevolgen voor de kijker, er zullen minder supercars aan te pas komen.

De Top Gear presentatoren kregen van de BBC te horen dat ze minder supercars en meer budgetmodellen moeten gaan testen. Door de kredietcrisis zouden mensen meer geïnteresseerd zijn in goedkopere en groenere modellen. Plannen om een Lamborghini, Ferrari en Porsche op te nemen in het programma zijn geschrapt.

Jeremy Clarkson deed eerder al lacherig over de besparingen en kiest liever voor de volgende aanpak: volgens hem moet het volgende seizoen bestaan uit 13 kwaliteitsvolle afleveringen, om vervolgens één aflevering volgens de “super low-budget strategie” te draaien. De producer van Top Gear, Andy Wilman, is echter wel bewust van de recessie: “Normaalgezien zouden we een road trip filmen met een Lamborghini en een Porsche, maar nu zullen auto’s zoals de Toyota IQ in Top Gear komen.” 

Aan de lonen van de presentatoren is nog niet geraakt, Clarkson krijgt 2 miljoen pond per jaar terwijl Richard Hammond en James May 25.000 pond per aflevering krijgen. (Via: DailyStar)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Besparingen bij Top Gear: minder supercars"

  1. chuwie 24-04-2010 om 17:44

    jammer, de supercars die meededen in de nutteloze, onverantwoorde, idiote testen waren eigen aan top gear.. 🙁
    dat was iets typisch top gear..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...