Meer info: Rolls-Royce RR4


Rolls-Royce heeft vandaag een persbericht de wereld ingestuurd, dat verdere info geeft over de Rolls-Royce RR4.

Het uiterlijk van de Rolls-Royce RR4 zal gebaseerd zijn op de Rolls-Royce 200EX, die we op het autosalon van Genève konden bewonderen. De nieuwigheden zijn een nieuwe 6.6 liter grote V12-motor met turbo, die zo’n 507 pk zal leveren. Daaraan wordt een versnellingsbak gekoppeld, die over 8 versnellingen beschikt. Verdere details zijn er nog niet beschikbaar, maar zullen binnenkort volgen, zoals je kunt zien op het einde van onderstaand persbericht.

– New 6.6 litre turbo charged V12 engine unique to Rolls-Royce
– New 8-speed gearbox
– Engine power upwards of 500bhp (upwards of 373kW/507PS)

Rolls-Royce Motor Cars has confirmed further details about the production version of 200EX, the experimental car shown at the Geneva motor show early in March 2009.

Rolls-Royce CEO, Tom Purves announced the details at a press conference in New York where 200EX is currently being shown to potential customers on the first leg of a world tour.

Speaking at the event, Mr. Purves said, “There has been a great deal of interest in this car since we first talked about producing a new model series in the autumn of 2006 and the reaction 200EX received at its unveiling at Geneva was very positive. As we move another step closer to the start of production at Goodwood, it is exciting to be able to share some of the specific technical details with customers and the media.”

He continued, “RR4 will deliver an authentic Rolls-Royce experience to owners, so expect peerless comfort and build quality. However, we have consciously engineered this car to be more involving and dynamic for those owners around the world that will wish to drive it themselves.”

RR4 will be powered by a brand new 6.6 litre turbo charged V12 engine unique to Rolls-Royce. The engine will be combined with an 8-speed automatic ZF gearbox. This new drive-train will significantly improve fuel and CO2 efficiency over the already class leading Phantom series of cars. Engine power will be upwards of 500bhp.

Further details about RR4 will be released over the coming months.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Meer info: Rolls-Royce RR4"

  1. maxim 23-03-2009 om 19:06

    als je een kleinere wagen maakt , maak dan toch ook een kleinere motor bv: een deftige v8

  2. XliljeezyX 23-03-2009 om 21:30

    inderdaad, alleen lijkt mij een V8 voor een RR iets te klein.

  3. MRM 23-03-2009 om 21:56

    Goh, in feite is de motor kleiner, 6,75 liter tov 6,6 liter, alleen is het zo dat uit kleinere blokken nu meer vermogen gehaald wordt dan vroeger. Blijkbaar vond Rolls-Royce het spijtig extra vermogen te laten liggen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...