Lamborghini schrapt productieplannen Estoque


De positief onthaalde vierdeurscoupé van Lamborghini zal er dan toch niet komen, de Estoque komt er niet door de economische malaise.

In normale economische omstandigheden zou de Lamborghini Estoque zonder veel twijfelen direct van concept naar productieversie overgegaan zijn. De vierdeurscoupé van Lamborghini werd namelijk positief onthaald bij de pers en het publiek. Toch zal de Estoque het productiestadium nooit bereiken, dat vertelde Maurizio Reggiani hoofd R&D bij Lamborghini, aan Autocar

De Italiaanse autobouwer heeft een pak geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van het concept maar het werk aan de productieversie staat nog in zijn kinderschoenen dus kan het maar beter nu de plannen schrappen dan binnen een jaar. De Estoque zou zo’n 180.000 euro kosten en zou in een oplage van 3.000 stuks per jaar gebouwd worden.

Reggiani kon nog iets interessants vertellen aan Autocar, volgens hem is een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling “te zacht” voor een Lamborghini, de dubbele koppeling mist de “sense of occasion and drama.”  Volgens Reggiani is het E-gear-systeem van Lamborghini – een manuele zesbak met computergestuurde koppeling – perfect voor de Lamborghini klanten.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Lamborghini schrapt productieplannen Estoque"

 1. Bert 22-03-2009 om 10:48

  Dit is echt jammer, had deze vierdeurscoupé graag op de weg gezien. Tijd om iets te doen aan die recessie! 🙂

 2. XliljeezyX 22-03-2009 om 11:00

  het is de schuld van die amerikanen! die recessie!

 3. Svenius 23-03-2009 om 15:23

  uitgesteld, niet geschrapt.
  Maar wel een jaar of vijf uitgesteld. Dus tegen dan zijn we deze alweer vergeten.

 4. Willem 23-03-2009 om 16:56

  Tegen dan is het design alweer verouderd ook 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...