De positief onthaalde vierdeurscoupé van Lamborghini zal er dan toch niet komen, de Estoque komt er niet door de economische malaise.

In normale economische omstandigheden zou de Lamborghini Estoque zonder veel twijfelen direct van concept naar productieversie overgegaan zijn. De vierdeurscoupé van Lamborghini werd namelijk positief onthaald bij de pers en het publiek. Toch zal de Estoque het productiestadium nooit bereiken, dat vertelde Maurizio Reggiani hoofd R&D bij Lamborghini, aan Autocar

De Italiaanse autobouwer heeft een pak geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van het concept maar het werk aan de productieversie staat nog in zijn kinderschoenen dus kan het maar beter nu de plannen schrappen dan binnen een jaar. De Estoque zou zo’n 180.000 euro kosten en zou in een oplage van 3.000 stuks per jaar gebouwd worden.

Reggiani kon nog iets interessants vertellen aan Autocar, volgens hem is een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling “te zacht” voor een Lamborghini, de dubbele koppeling mist de “sense of occasion and drama.”  Volgens Reggiani is het E-gear-systeem van Lamborghini – een manuele zesbak met computergestuurde koppeling – perfect voor de Lamborghini klanten.