Terugkeer van de MR2 als hybride?

toyota_prius_coupe
De Toyota MR2 komt terug en zal bovendien een hybride zijn. Benieuwd wat dat gaat geven!

Bij het horen van Toyota en hybride denk je natuurlijk direct aan de Toyota Prius en inderdaad, de MR2 zal van dezelfde techniek gebruikmaken als de Prius. De MR2 zal wel achterwielaandrijving krijgen, schakelflippers aan het stuur en een speciale versie van de aandrijving van de Toyota Prius.

De prijs van de MR2 zou op om en bij de £20.000 komen, wat momenteel zo’n €21.500 is, al zal die prijs volgens mij toch nog wat hoger uitvallen. De MR2 moet een sportwagen worden, dus kan Toyota het zich niet permitteren om een wagen af te leveren die evenveel presteert als de Prius. Daarom zal het Japanse merk extra inspanningen doen om de MR2 op zijn minst sportallures te geven. De MR2 zou 100 km/u moeten bereiken vanuit stilstand na zo’n 7 seconden en minder dan 100 g CO2 uitstoten per kilometer. (via AutoExpress)

Toyota MR2

Toyota MR2

De vorige generatie MR2:

Toyota MR2

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...