Jaguar XJ debuteert in juli

jaguar_xj
De nieuwe Jaguar XJ, die eindelijk eens van zijn ouderwetse looks zou afgeraken, zal normaal in juni voorgesteld worden in Londen.

De XJ werd vroeger vooral gekocht door Britse zakenlui die een Mercedes S-Klasse, BMW 7 of Audi A8 te Duits vonden. De volgende generatie XJ moet echter een wagen worden die een breder publiek aanspreekt. Daarom zal Jaguar een nieuwe look aan de XJ geven en gebruik maken van moderne materialen en high-tech technieken.

De XJ zal normaal enkele stijlkenmerken meekrijgen van de Jaguar XF, maar het afwerkingsniveau zal normaalgezien hoger liggen, de XJ is namelijk het vlaggenschip van Jaguar. De topversie van de XJ zal de XJR worden, die de gekende 5.0 liter V8 motor zal gebruiken, die 503 pk levert. De Mercedes S63 AMG, de Audi S8 en de BMW M7 Alpina B7 zijn in het vizier.

De instapmotor van de XJ zou de 3.0 liter V6-motor worden die onlangs in de XF werd geïntroduceerd. Het vermogen van die motor bedraagt 271 pk, ruimschoots voldoende. (impressie: Leftlane, nieuws: 4wheelsnews)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Jaguar XJ debuteert in juli"

  1. XliljeezyX 18-03-2009 om 23:00

    Vind de oude looks er beter uitzien dan op de schets.

  2. 5589 19-03-2009 om 7:07

    ik ook veel beter zelfs

Reageer

Reactie aan het plaatsen...