Ssangyong toont tekenen van leven

ssangyong_c200_eco_concept
Ssangyong toont tekenen van leven en ditmaal niet in de vorm van een heel gamma aan lelijke modellen, maar met een milieuvriendelijk stadswagentje.

Ssangyong worstelt nog steeds met een faillisement, maar is van plan dat helemaal te boven te komen. Blijkbaar besefte de Koreaanse fabrikant dat haar modellen niet bepaald aansloegen en het is van plan 20 nieuwe modellen te lanceren over de komende vijf jaren.

Het eerste model zal gebaseerd zijn op de C200 Concept, die op het autosalon van Parijs in 2008 werd voorgesteld. Onder de motorkap van de C200 ligt een 2.0 liter grote turbodiesel, die 175 pk vermogen levert. De versnellingsbak is een automatische zesbak die meehelpt CO2-uitstoot te reduceren.

Binnenkort komt er een nieuwe versie van de C200 en die nieuwe versie zal op het autosalon van Seoul voorgesteld worden. Op de stand van Ssangyong zal er bovendien nog een concept terug te vinden zijn, de AERO (Saab?) Concept. Of Ssangyong erin slaagt een tweede concept te maken dat niet aartslelijk is, weten we als het autosalon begint. (via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...