Toekomstige Audi geeft bestuurder ECO-tips

Audi ECO Tips
Audi gaat vanaf volgend jaar ECO-tips weergeven in de boordcomputer van zijn modellen.

De wagen zal het rijgedrag van de bestuurder bijhouden en zo tips geven om het verbruik en de CO2-uitstoot te beperken. Zo zal de boordcomputer aangeven wanneer je het best van verzet wisselt, dat je niet te vroeg de koppeling moet lossen en je het gaspedaal niet moet gebruiken als de wagen stationair staat. 

Verder zal de auto de bestuurder informeren over hoeveel brandstof de airco, de stoelverwarming of een open ruit verbruikt. De nieuwe technologie zal enkel beschikbaar zijn op de meest efficiënte Audi modellen maar op termijn zouden ook andere modellen dit ECO-tip systeem kunnen krijgen.

Of bestuurders deze tips niet irritant zullen vinden? “It’s a very new technology and we’re not sure how the customers will react,” zegt Audi ingenieur, Thomas Kamla. “We are not trying to be schoolmasters. It gives you hints and tips about your driving style, so it could be a bit dangerous in how some people accept such advice.

Audi ECO Tips

Deel dit bericht:

1 reactie op "Toekomstige Audi geeft bestuurder ECO-tips"

  1. XliljeezyX 16-03-2009 om 20:35

    TROEP, BAGER, dit hoort dus echt niet in een auto.. straks krijg je dit ook nog een een S of RS model..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...