Volkswagen maakt Golf GTI-R klaar voor Frankfurt

Volkswagen Golf VI GTI-R R20
De nieuwe Golf GTI is niet de topversie van de Golf VI, de voormalige R32 wordt vervangen door een GTI-R met viercilinder.

De vroegere Volkswagen Golf R32 was de topversie van het Golf gamma, onder de motorkap was een 3.2 liter V6 met 250 pk te vinden. Volkswagen gooit die V6 nu overboord en kiest voor een kleinere viercilinder. Dankzij een turbo zou deze 266 pk moeten genereren. 

Ook de Volkswagen Scirocco zou moeten profiteren van deze motorontwikkelingen, deze zou later dezelfde motor ingeschroefd krijgen. De lichtere viercilinder zorgt logischerwijs voor een lager verbruik en een lagere CO2-uitstoot. Het geluid van een lekkere zespitter gaat wel verloren.

De GTI-R (of R20?) krijgt LED verlichting vooraan, een nieuwe bumper, sideskirts, grotere wielen, een kofferspoiler en LED lichten achteraan. Om van verzet te wisselen is er een manuele zesbak of een DSG versnellingsbak beschikbaar.

De GTI-R krijgt in tegenstelling tot de concurrentie wel vierwielaandrijving ter beschikking. De GTI-R zou in september op het autosalon van Frankfurt zijn opwachting moeten maken, enkele maanden later moet hij bij de dealers staan. (Via: WCF)

Volkswagen Golf VI GTI-R R20

Deel dit bericht:

4 reacties op "Volkswagen maakt Golf GTI-R klaar voor Frankfurt"

 1. Ano 13-03-2009 om 12:41

  Jammer van die kerstverlichting in de bumpers…

 2. Tim db 13-03-2009 om 13:33

  Ja, die ledverlichting is onnodig.
  Bovendien.. Een golf is al geen lichte wagen, dan nog een vierwielaandrijvingsysteem.. Volgens mij wordt deze wagen te zwaar…
  Zal zeker onderdoen voor een focus RS

 3. Neg 08-04-2009 om 14:24

  Das wel heel simplistisch gesteld. Voorwielaandrijving is niet echt de meest ideale optie als het om snelheid van oprtekken gaat, dan kun je beter vierwiel- of nog beter achterwiel aandrijving hebben. Aangezien de achterwielen juist harder op de weg gedrukt worden en in theorie meer vermogen kunnen overbengen op de weg.

 4. Sadik 08-08-2010 om 22:17

  Ik denk dat ik een gtd neem en een originele GTI-R pakket aanschaf bij de dealer, kan ik tenminste nog een beetje goedkoop rijden..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...