Range Rover LRX gesponsord door het VK


Normaal ging de LRX onder het merk Land Rover verkocht worden, nu blijkt dat dat onder de naam Range Rover zal gebeuren.

Dit nieuws kwam samen met het nieuws dat de Britse overheid €30.000.000 zal investeren in het bouwen van de Range Rover LRX. Allicht zal de LRX in de fabriek in Halewood gebouwd worden, in het noordwesten van Engeland.

De Britse overheid sponsort ‘slechts’ €30 miljoen, wat weinig lijkt in deze tijden waarin Amerika miljarden geeft aan haar autoconstructeurs, maar aan de andere kant is het wel zo dat Jaguar en Land Rover zelf zo’n € 400.000.000 investeren in de LRX, waardoor er bijzonder veel banen gered kunnen worden. De Britse overheid draagt dus slechts een klein steentje bij.

Naar het schijnt zou de Range Rover LRX niet enkel met drie deuren, maar ook als vijfdeursmodel verkrijgbaar zijn. De ingenieurs proberen zo het productiemodel zo dicht mogelijk te laten aanleunen bij het conceptmodel, maar uiteraard zullen er veranderingen plaatsvinden.

Normaal zou er een productiemodel klaar moeten zijn tegen 2010 en kan vanaf dan de verkoop beginnen. Leveringen moeten tegen 2011 starten. (via CAR)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...