Geneve ’09: Mitsubishi iMiev Sport Air

mitsubishi_i_miev_concept
Op het autosalon van Genève toonde Mitsubishi 2 versies van de iMiev Concept: een hatchback en een coupé.

Beide modellen beschikken over elektrische aandrijving, die haar kracht haalt uit li-ion batterijen, die zeer dicht tegen de grond liggen, om zo een optimaal rijgedrag te verkrijgen. De iMiev Concept stond in het lichtblauw op het salon en als je de iMiev langs de zijkant bekijkt, zie je dat de voorkant nogal hoog is ten opzichte van de achterkant, niet mijn smaak. Wel is het zo dat het dak doorzichtig is, cool!

Onder de vloer liggen 200 kg Li-ion batterijen en het totale gewicht bedraagt slechts 940 kg, wat dit concept nog eens licht maakt ook! De wagen is bedoelt als sportwagen, ook al lijkt dat op het eerste zicht niet het geval. De trekkracht hier komt neer op 230 Nm, het vermogen bedraagt 60 kW. Met deze cijfers bereikt de iMiev een topsnelheid van 200 km/u, wat helemaal niet mis is.

Mitsubishi iMiev Sport Air

Mitsubishi iMiev Sport Air

Mitsubishi iMiev Sport Air

Mitsubishi iMiev Sport Air

Mitsubishi iMiev Sport Air

Mitsubishi iMiev Sport Air

Mitsubishi iMiev Sport Air

Mitsubishi iMiev Sport Air

Mitsubishi iMiev Sport Air

Mitsubishi iMiev Sport Air

Mitsubishi iMiev Sport Air

Mitsubishi iMiev Sport Air

Mitsubishi iMiev Sport Air

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...