Geneve ’09: Mercedes McLaren SLR Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss
De Mercedes McLaren SLR Stirling Moss kent op het autosalon van Genève zijn Europese première.

Onder de motorkap vinden we de supercharged V8 uit de SLR 722, deze V8 is verantwoordelijk voor 650 pk en 820 Nm koppel. De SLR Stirling Moss is volledig gebouwd uit koolstofvezel en is daardoor zeer licht. Van 0 naar 100 km/u sprint je in 3,5 seconden, de topsnelheid bedraagt 350 km/u.

De SLR Stirling Moss heeft vleugeldeuren, een luchtrem en de passagiers kunnen manueel een tonneau cover over zichzelf plaatsen. Het interieur van de auto is dan ook vrij sober, al zit er genoeg koolstofvezel, aluminium en leer in verwerkt om je toch dat luxegevoel te geven. Naast de versnellingspook zit een aluminium plaatje met de handtekening van Sir Moss.

De Speciale editie van de SLR is de laatste uit het Mercedes-McLaren avontuur, de laatste SLR is geveild en beide autobouwers zullen nu alleen een supercar bouwen. Mercedes is daar, met de SLC ‘Gullwing’, al aardig mee bezig. De SLR Stirling Moss kon je enkel bestellen als je al een SLR bezat, spijtig genoeg zijn alle 75 exemplaren reeds de deur uit voor een prijs van 750.000 euro.

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...