Geneve ’09: Volvo S60 Concept

volvo_s60_concept
De Volvo S60 Concept stond eerder al in Detroit, maar Volvo nam de wagen ook mee naar het autosalon van Genève.

Uit dat concept zal op termijn de opvolger van de huidige S60 moeten komen. De productie daarvan zou naar men zegt in Gent plaatsvinden. Onder de motorkap van de S60 Concept ligt een 1.6 liter grote GTDI-motor, die maar liefst 180 pk levert. Ondanks dat hoge getal, blijft het verbruik tot 5 liter per 100 km beperkt en komt de CO2- uitstoot neer op 119 gram per kilometer.

Zoals het een Volvo betaamd, zitten er bijzonder veel veiligheidsgadgets op de S60 Concept, waaronder Collision Warning, Full Break en Adaptive Cruise Control. Aan de binnenkant zien we een futuristische wagen, met een kristallen dashboard dat tot aan de achterkant van de wagen doorloopt.

De deuren openen op een eigenaardige, maar daarom niet minder aangename manier. Eerst dient de voorste deur opengemaakt te worden, daarna kan de achterdeur opengemaakt worden, en dit allemaal met een druk op de knop.

Volvo S60 Concept

Volvo S60 Concept

Volvo S60 Concept

Volvo S60 Concept

Volvo S60 Concept

Volvo S60 Concept

Volvo S60 Concept

Volvo S60 Concept

Deel dit bericht:

1 reactie op "Genève ’09: Volvo S60 Concept"

  1. XliljeezyX 03-03-2009 om 20:21

    Achterlichten komen van de C30 en de uitlaten van de civic.
    Dus.. de achterkant kan wel wat beter.

    De voorkant daarin tegen..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...