Geneve ’09: Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports
Bentley staat in Genève met de Continental Supersports, met 630 pk de krachtigste en snelste Bentley ooit.

De Bentley Continental Supersports is de snelste en krachtigste Bentley ooit, onder de motorkap vinden we een 6 liter bi-turbo W12-motor die voor een vermogen zorgt van 630 pk en een maximaal koppel van 800 Nm heeft. De wagen kan daarenboven op E85 biobrandstof rijden en is daarom “ecologisch”. De sprint van 0 naar 100 km/u is voorbij in 3,9 seconden en de topsnelheid ligt op 329 km/u.

De Continental Supersports is een stuk lichter dan de Continental GT Speed, Bentley heeft maar liefst 110 kilogram gewicht bespaard en heeft de Supersports uitgerust met een nieuwe ‘Quickshift’ transmissie die de schakeltijden halveert. Om het geheel nog sportiever te maken is het chassis, de sturing en de ophanging aangepast en werd een anti-roll bar geïnstalleerd.

De Contintental Supersports heeft een 40:60 verhouding wat de aandrijving betreft, 60 procent van het vermogen gaat dus naar de achterwielen. Die wielen zijn een stuk breder (+50mm) en dankzij de lichtgewicht 20″ velgen en het nieuwe elektronische stabiliteitsprogramma is de wendbaarheid een stuk verbeterd. Aan de voorzijde vallen ook de grotere luchtinlaten in de bumper en de motorkap op, deze zijn nodig om de turbo’s te koelen.

Ook het interieur van de Supersports oogt een stuk sportiever in vergelijking met een ’standaard’ Continental. Bentley gebruikt vooral carbonvezel en Alcantara leder, deze zorgen niet alleen voor een sportieve look maar tegelijk ook voor een lager gewicht. De Continental Supersports is daarenboven een echte twee-zitter, de achterzetels werden vervangen door een bagagerek.

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...