Teaser: Opel Ampera

Teaser: Opel Ampera
Opel stopt zijn laatste reclamegeld in een teaser van de Opel Ampera die morgen, dinsdag, aan de pers voorgesteld zal worden.

De Ampera is een vijfdeurs, vierzitter die aangedreven wordt door het Voltec plug-in hybride systeem van GM en heeft een bereik van 60 km als deze enkel op de lithium-ion batterij van 16 kWh rijdt. Een extra verbrandingsmotor zorgt voor een bereik van 500 km. De Ampera kan opgeladen worden via de stekker.

We zagen de Opel Ampera al eens “in het wild” waardoor de première niet echt voor grote verrassingen zal zorgen. We hopen enkel dat de productieversie er ook effectief zal komen want hij oogt een pak beter dan een Prius

Persbericht:
The Opel Ampera: Star of the 2009 Geneva Motor Show

Electrically propelled vehicle with more than 500 kilometers autonomy

The revolutionary Opel Ampera, which will premiere March 5 at the Geneva Motor Show, will be the first emission-free, electrically propelled automobile in Europe suitable for everyday driving. For journeys up to 60 km, the five-door, four-seat hatchback runs on electricity stored in the 16-kWh, lithium-ion battery, and emits zero CO2. When the battery’s energy is depleted, electricity from an on-board engine-generator extends the Ampera’s range to more than 500 km.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Teaser: Opel Ampera"

  1. maxim 02-03-2009 om 18:34

    op een andere site staat er 650 km ?? (www.zerauto.nl)

  2. PJS 02-03-2009 om 18:48

    Ik zou toch maar het persbericht geloven…

  3. maxim 02-03-2009 om 21:20

    ok, bedankt

Reageer

Reactie aan het plaatsen...