Officieel: Volkswagen Polo

vw_polo1
Vandaag heeft Volkswagen details en foto’s van de nieuwe VW Polo op het internet gezet, morgen gaan we de VW Polo in real-life bekijken.

Update: Deze wagen werd uitgebreid besproken in onze rijtest!

Volkswagen is vooral trots op de veiligheid van de nieuwe Polo, wat blijkt uit onderstaand persbericht. De Polo krijgt 5 sterren van de NCAP, de wagen wordt 50% minder vervormd bij een frontale botsing dan ervoor en mensen die je langs de zijkant aanrijden, zullen 20% minder diep doordringen. De nieuwe Volkswagen Polo beschikt standaard over ESP met Hill Hold Control, behoorlijk wat airbags en hoofdsteunen die de kans op een whiplash verkleinen.

Wat de looks betreft vind ik de Polo een verbetering tegenover de vorige versie, de voorkant is strakker geworden, net zoals de achterkant, maar toch is het duidelijk herkenbaar dat het hier om een VW Polo gaat.

De VW Polo heeft, want zo hoort dat nu, behoorlijk wat gewicht verloren in vergelijking met de vorige generatie Polo. Ook zijn de motoren zuiniger geworden, de nieuwe TDI en TSI-motoren, gekoppeld aan een DSG-bak met zeven versnellingen zorgen ervoor dat het verbruik aardig teruggedrongen werd. De 1.2 liter TSI-motor beschikt over een turbocharger en levert 105 pk. Toch verbruikt de wagen slechts 5,5 liter per 100 km en stoot hij 129 gram CO2 per kilometer uit.

In het totaal zijn er 3 dieselmotoren en vier benzinemotoren beschikbaar, die tussen de 60 en de 105 pk leveren. De 1.6 liter TDI-motor levert 90 pk en heeft in combinatie met het Bluemotion pakket 3,8 liter diesel nodig om 100 km af te leggen.

De Polo wordt eind maart in productie genomen, tegen juni zal de wagen bij de dealers staan. De officiële voorstelling vindt morgen plaats, u hoort nog van ons!

Volkswagen Polo 2009 Genève

Volkswagen Polo 2009 Genève

Volkswagen Polo 2009 Genève

Volkswagen Polo 2009 Genève

Volkswagen Polo 2009 Genève

Volkswagen Polo 2009 Genève

Volkswagen Polo 2009 Genève

Volkswagen Polo 2009 Genève

Volkswagen Polo 2009 Genève

Volkswagen Polo 2009 Genève

Volkswagen Polo 2009 Genève

Volkswagen Polo 2009 Genève

Volkswagen Polo 2009 Genève

Volkswagen Polo 2009 Genève

To the point: The new Polo
The new Polo is one of the safest cars worldwide;
Polo’s TDI and TSI engines noticeably reduce fuel costs
Wolfsburg / Geneva, 02 March 2009 – No other car in this class has such a mature and high-end image as the new Polo. Comfort, quality and safety have all taken a considerable leap forward. One example: the Polo was specifically designed to attain the recently established, stricter and more comprehensive, 5-star EuroNCAP rating. The higher structural rigidity of the Polo’s bodyshell contributes to these results. In the footwell area alone, intrusion – related to the car body’s deformation strength in a frontal crash – was lowered by 50 percent! In the case of a side impact, the intrusion value was reduced by 20 percent.

Standard equipment for safety

In addition, the European version of the Polo now being presented is equipped with standard ESP electronic stabilization program with Hill Hold Control, and it has a highly effective network of airbags on board, including combined head-thorax airbags (integrated in the front seatbacks), belt tensioners and belt force limiters plus seatbelt warning indicator and head restraints that counteract the risk of whiplash injury (both front seats), three rear head restraints and Isofix child seat preparation.

Weight down, fuel consumption down

Despite significant improvements in all aspects of the car, it was possible to reduce the Polo’s body weight by 7.5 percent. The introduction of new TDI and TSI engines, as well as the 7-speed dual clutch transmission (DSG), has resulted in considerably reduced fuel consumption and emissions over a wide range of engine power outputs. An excellent example here is the new 1.2 TSI. This turbo-charged four-cylinder direct injection gasoline engine produces 77 kW / 105 PS, yet it consumes just 5.5 liters of fuel per 100 kilometers (129 g/km CO2); this is 19 percent less than on the equivalent model of the previous generation!

In total, seven different engines will be offered on the new Polo in its first year – four gasoline and three diesel – spanning a power range from 44 kW / 60 PS to 77 kW / 105 PS. Five of these engines are entirely new or are being used for the first time in the Polo.

The new engines include all three TDIs (turbo-diesel direct-injection); thanks to the implementation for the first time of common rail technology in the Polo, these engines are both efficient and refined. The potential in the new TDI engines is clearly evident in the example of the Polo 1.6 TDI with 66 kW / 90 PS: when combined with a “BlueMotion package”, its average fuel consumption of 3.8 liters per 100 kilometers and 96 g/km CO2 makes it the most fuel efficient and lowest emitting five-seater diesel in the world. The “BlueMotion package” may be combined with any of the three equipment lines developed for the Polo. Available for selection here are the base version “Trendline”, the mid-level “Comfortline” and the top of the line “Highline”.

To the point: The new Polo

The new Polo is one of the safest cars worldwide;
Polo’s TDI and TSI engines noticeably reduce fuel costs

Wolfsburg / Geneva, 02 March 2009 – No other car in this class has such a mature and high-end image as the new Polo. Comfort, quality and safety have all taken a considerable leap forward. One example: the Polo was specifically designed to attain the recently established, stricter and more comprehensive, 5-star EuroNCAP rating. The higher structural rigidity of the Polo’s bodyshell contributes to these results. In the footwell area alone, intrusion – related to the car body’s deformation strength in a frontal crash – was lowered by 50 percent! In the case of a side impact, the intrusion value was reduced by 20 percent.

Standard equipment for safety

In addition, the European version of the Polo now being presented is equipped with standard ESP electronic stabilization program with Hill Hold Control, and it has a highly effective network of airbags on board, including combined head-thorax airbags (integrated in the front seatbacks), belt tensioners and belt force limiters plus seatbelt warning indicator and head restraints that counteract the risk of whiplash injury (both front seats), three rear head restraints and Isofix child seat preparation.

Weight down, fuel consumption down

Despite significant improvements in all aspects of the car, it was possible to reduce the Polo’s body weight by 7.5 percent. The introduction of new TDI and TSI engines, as well as the 7-speed dual clutch transmission (DSG), has resulted in considerably reduced fuel consumption and emissions over a wide range of engine power outputs. An excellent example here is the new 1.2 TSI. This turbo-charged four-cylinder direct injection gasoline engine produces 77 kW / 105 PS, yet it consumes just 5.5 liters of fuel per 100 kilometers (129 g/km CO2); this is 19 percent less than on the equivalent model of the previous generation!

In total, seven different engines will be offered on the new Polo in its first year – four gasoline and three diesel – spanning a power range from 44 kW / 60 PS to 77 kW / 105 PS. Five of these engines are entirely new or are being used for the first time in the Polo.

The new engines include all three TDIs (turbo-diesel direct-injection); thanks to the implementation for the first time of common rail technology in the Polo, these engines are both efficient and refined. The potential in the new TDI engines is clearly evident in the example of the Polo 1.6 TDI with 66 kW / 90 PS: when combined with a “BlueMotion package”, its average fuel consumption of 3.8 liters per 100 kilometers and 96 g/km CO2 makes it the most fuel efficient and lowest emitting five-seater diesel in the world. The “BlueMotion package” may be combined with any of the three equipment lines developed for the Polo. Available for selection here are the base version “Trendline”, the mid-level “Comfortline” and the top of the line “Highline”.

Individually combinable high-tech features

Options that Polo drivers will be able to order on their new Volkswagen include static turning lights integrated in the front fog lights, (from “Comfortline” up), side curtain airbags (head airbag system for front and rear passengers), radio and radio-navigation systems and integrated hands-free telephone systems. A panorama sunroof and bi-xenon headlights will follow at a later time.

Market launch starts the end of June

Start of production of the five-door Polo is scheduled for the end of March. This will be followed, starting in the last week in June, by the market launch of the visually and technically advanced new edition of the million unit bestseller in Germany. Just two weeks later, thanks to an ambitious logistics plan, Volkswagen will begin selling the car across mainland Europe, and soon Polo engines will be revving up across all continents.

Deel dit bericht:

291 reacties op "Officieel: Volkswagen Polo"

 1. Marilise 26-01-2010 om 22:17

  Hey ik heb het genomen om idd te bellen maar als ik mijn auto start begint de muziek van de USB te spelen die is aangesloten op mijn boxen heb dus eigenlijk mijn radio niet nodig, kan mijn radio eigenlijk gewoon afzetten tenzij ik echt radio wil beluisteren of cd/mp3. Ondanks het kleine scherm kan je het toch goed bedienen aan de knop aant stuur. Dankzij bluetooth hoef ik zelfs mijn gsm niet meer te zoeken(jas, handtas, auto… als hij maar aanwezig is)mocht er iemand bellen of als ik iemand wil bellen. van zodra ik in de auto stap maakt hij connectie(bl. moet je wel aanzetten hé op de gsm 🙂 ) wat zeer zeer handig is. ook ideaal voor vrouwen 😀 Zou het echt niet meer kunnen missen. Heeft geld gekost maar tis wel puur comfort 🙂
  Groetjes

 2. Marilise 26-01-2010 om 22:18

  Weet wel niet of ze allemaal een USB aansluiting hebben deze had het alvast wat in de toekomst toch nog van pas komt…

 3. Rudi 26-01-2010 om 23:04

  Hoi, euh die knop aan het stuur, is dat de knop (als optie verkrijgbaar bij de polo) of een knop die meegeleverd is met de parrot, anders moet ik die nog bijvragen als het nog gaat op men polo! 🙁

  Groetjes

 4. karolien 27-01-2010 om 17:12

  @ nick
  ik heb ook meer dan 4mnd gewacht maar ze zeggen dat het van de versie afhangd ik heb de highline full option (heb enkel de sportveringen niet genomen). ik heb hem besteld op 19sep en morgen mag ik er achter gaan heb net mijn nr platen en roze kaart ontvangen, ze hebben reeds bevestigd morge staat hij klaar.. eindelijk!!!! morge zal nog spannend worden ik ga er savonds maar achter!

 5. Rudi 27-01-2010 om 17:38

  Hey karolien,

  Leuk om te horen dat je hem eindelijk hebt morgen, voor mij zal het dan toch ook nog even duren want is 1 januarie besteld en men keuring van men huidige wagen loopt maar tot 13 maart 🙁 Even zonder miss hè, jammer
  Enfin karolien veel rijplezier.

  Groetjes

 6. Geert 27-01-2010 om 19:49

  @karolien :

  Proficiat en heb er veel plezier mee !
  welke kleur heb je genomen en heb je ook de Boavista 17″ velgen ?

 7. karolien 29-01-2010 om 16:34

  We zijn hem dus donderdag gaan halen en tis echt ni geloge wa de voorige allemaal over de polo zijde! Hij rijd ongeloofelijk goed suppertoffe wegligging, de motor 1600 105pk ik echt mega goe ge wilt voorruit en ge ga direct voorruit!

  we kwame toe in de garage en 1ste wa ons opviel khad dus ne 1600 genome en khad volledig zonder kentekens gevraagd en der stonde dus wel kentekens op en der sta 1.4 vanachter op van de naftversie.. maar ale de garagebinne gegaan en da gaan ze der maandag afdoen. maar wa mij gistere direct bij het wegrijde opviel is da mijn lichte ni automatisch gaan bij donker weer.. dus automatische lampe sta der dus ni op en kheb da dus wel betaald! khebet in de garage gezegt en maandag gaan ze zien wa ze gaan doen! wel spijtig ik ben da zo al e paar jaar gewoon van op mijne voorige auto en das echt wel e gemis nu.. hope da ze da der nog kunne opzette

  ma mense die wachte… het is het echt wel waard om te wachte en ps wie nog ga bestelle! Alcantara is echt prachtig ik heb hem nog maar van gistere maar iedereen heeftet al gezegt hij is heel schoon en shik vanbinne!

 8. karolien 29-01-2010 om 16:36

  @geert

  zwarte kleur

  => ik zou grg fotokes plaatse ma hoe doe ge da het snelste ? als iemand dit zegt hebben jullie direct fotokes van mijn poloke… gwn te zalige auto!!!!

 9. MRM 29-01-2010 om 16:55

  Als je al een facebook profiel hebt,kan dat het snelst op onze facebookpagina:

  http://www.facebook.com/home.php?#/pages/GroenLichtbe-AutoWeblog/65062900935?ref=ts

 10. nick 29-01-2010 om 17:17

  ik heb dus ook de mijne mogen afhalen gisteren. zalig om mee te rijden!
  het was de moeite om te wachten! en al veel goed commentaar gekregen.

 11. karolien 30-01-2010 om 8:13

  tzal ni voor direct zijn de fotokes…er ligt sneeuw..:s en had nog geen fotokes genome..

 12. karolien 07-02-2010 om 15:30

  voor de mense dat het intresseert kheb foto’s op mijne netlog gezet!

  http://nl.netlog.com/You_Were_Still_Here

  let er alleen ni op hij is al een beetje vuil binnenin!

  mvg karolien

 13. Rudi 10-02-2010 om 18:13

  Hoi hoi hoi :), ben vandaag langs geweest in de garage en jawel hij is gemaakt….
  De Polo heeft enorm vèèl succes zodanig dat momenteel de wachttijd oploopt tot 6 maanden, enfin de mijne zou er zijn de week van 8 maart…..:) 🙂 🙂

  Dus stoppen met sneeuwen……;)

  Groetjes,

  Rudi

 14. Geert 10-02-2010 om 22:39

  @Rudi : Proficiat Rudi , je kan al beginnen aftellen ! alvast veel succes ermee !
  En wachttijden tot 6 maanden … Wow dat is echt wel lang !
  Ik mag de mijne vrijdag gaan afhalen en dat in dit prachtig weer ( not )
  jammer van de sneeuw maarja …

  ik heb er zoon 4 maanden op moeten wachten ( midden oktober besteld )

  Groetjes

 15. Rudi 10-02-2010 om 23:03

  Hey Geert, toch fijn hè, na zo lang wachten….eindelijk…

  Eigenlijk heb ik zo te lezen niet lang moeten wachten als hun daums juist zijn, want ik heb 1 januari mijn bestelling gedaan….enfin ik kijk er naar uit.

  Jij ook veel succes hè Geert en toon ons maar een fotoke hè

  Groetjes

 16. Rudi 16-02-2010 om 18:50

  Hey, zo stillekes hier…iedereen tevreden en te druk met het genot van de Polo denkelijk…. 😉

  Rudi 🙂

 17. Geert 16-02-2010 om 19:35

  Hey , idd ik ben echt aan het genieten van men polotje 😀

  enkel had ik één nadeel !
  ik heb een aparte radio besteld , maar nu is deze radio te klein voor de opening en moesten ze nog tussenstukjes hebben zodat de radio goed vastzit !

  dus ik rij nu een weekje zonder radio ( vrijdag wordt hij er in geplaatst )

  maar wat mij meteen opviel isdat je de motor bijna niet hoort , echt een genot om in te rijden !

  Foto’s volgen later nog , wanneer ik wat meer tijd heb !

  Groetjes

 18. Marilise 17-02-2010 om 7:11

  Hey ja we zijn volop aan het rondrijden hé 😀
  Vind het alleen erg dat het net dit jaar zo ( lang) koud is en dat je hem moeilijk kan proper houden 🙁
  Voor de rest toppie 😀

 19. Rudi 17-02-2010 om 21:58

  Hallo,

  euh…heb een vraagje, ivm de rns310, welke geheugenkaart gaat daar in, is dat een SD kaart of een SDHC kaart en eventueel hoeveel GB, dan kan ik die al aanschaffen en eventueel volstoppen met muziek hè 😉

  Alvast bedankt,

  Groetjes, Rudi

 20. PJS 18-02-2010 om 11:36

  Voor de Polo-fans: De nieuwe Polo GTI!

 21. Stephanie 18-02-2010 om 19:14

  SD en SDHC gaat alle twee erin ik heb nu kaartje van 8GB er in

 22. Geert 07-03-2010 om 21:55

  ik heb een foto geplaatst op de fanpagina van facebook !

  neem maar een kijke 😉 !

 23. Rudi 08-03-2010 om 12:30

  Hey, ik heb de mijne hè, vroeger dan verwacht 🙂

  Mmmmmmmmmmmmmmm rijd zo hèèrlijk, echt zalig……:)

  Groetjes

 24. Stephanie 08-03-2010 om 19:45

  Heb vorige week weer eene band stuk gehad das al mijne 3de band op bijna 6 maanden tijd dat ik de polo heb heeft er nog iemand Dunlop sport maxx banden 17″ en er al stuk gehad? als ik nog eene keer aan de hand heb zal ik toch mijn banden met bovista velgen verkopen denk ik wou eerst de auto verkopen maar dat zal ik toch maar niet doen he

 25. Marilise 09-03-2010 om 8:29

  @stephanie; je hebt echt wel pech met die auto, hopelijk zal het snel beteren 🙂

 26. Rudi 09-03-2010 om 12:22

  Hey Stephanie, heb die ook en heb momenteel 500Km maar nog geen problemen.

  Mischien zit er iets verkeerd aan de velg, spaanders of zo???

  Groetjes

 27. karolien 10-03-2010 om 17:28

  hallo allemaal,

  Kan iemand mij helpen, aangezien ik nogal veel cd’s beluister en eigelijk ondertussen nogal dikwels de gps nodig heb zo ik de software vd cd op sd kaart willen zetten? Heb al aan dieteren gevraagd hoe het moet (zou via een site zijn en dan downloaden) maar niemand geeft blijkbaar antwoord heb hem inmiddels iets meer dan 1mnd en ben diene cd van die navigatie al echt moe! zou dit grg in orde hebbe sebiet sta diene al vol me krasse enzo! heeft iemand hier ervaring mee, en hoeveel moet die kaart minimum zijn van geheugen?

  En voor de rest heeft er iemand automatische lichten? Ik had dat dus besteld maar ze hebben dat niet geplaats blijkbaar vergeten? maar nu gaan ze probere der nen andere draaitop in te steke en hope ze da da opgelost ga zijn maar wacht nu al meer dan een mnd op diene draaitop en diene is er nog altijd ni???

  en dan nog iets heeft iemand last van zijn achteruitfites? ik geraak dus dikwels gewoon niet in achterruit! en als ge ant parkere zij is da dus supperiritant he! heb na de garage gebeld en die zegt da mijnen ambriage nog ni ingereden is ma na 2000km mag da toch stillaan begine machere ze…

  en voor de rest suppercontent van mijn bakske! voor iedereen nen aanrader! al supperveel goeie commentaar gekrege zeker van het interieur (alcantara)

  mvg karolien

 28. karolien 10-03-2010 om 17:34

  @ stephanie: ik zou toch is gaan klage bij de garage ze.. da kan toch ni normaal zijn. als ze da verkope moete ze ma zien da da in orde is! das al zo erg als bij mij! oei diene top van die automatische lichte vergete, oei verkeerde motorisatie vanachter op de koffer geplakt (terwijl dak gezegt had dat der niets op moest).
  verdiene ze ni genoeg op nen auto fwa?

 29. Glenn 10-03-2010 om 21:44

  Hey polo liefhebbers,
  ben ook van plan om nieuwe polo te kopen!!ben vandaag gaan horen in garage en prijsje laten maken!!

  Het word de comfortline bleumotion 1.6 90 pk. aantrekkelijk wegens premie 😉
  -rijcomfort pack(automatisch dimmende binnen spiegel,regensensor,APS,,centrale armsteun,boordcomputer en bandenspanningscontrole
  -dagrijlichten
  -plus ik zou er een tankkaart bijkrijgen van 250 euro.

  Voor de radio ben ik nog aan het twijfelen,ik zou er zelf eentje willen inzetten aangezien ik die ander niet zo mooi vind maar is dit wel een goed idee?

  en heeft er iemand ervaring me bleumotion?

  grtz glenn

 30. Rudi 11-03-2010 om 12:28

  Hey Karolien,

  Als ge uw boekske erbij pakt van de gps kan je uw cd makkelijk op een sd kaart zetten via uw systeem in de auto, ik heb hiervoor een sd kaartje gebruikt van 2 GB en gaat zeer goed….

  Groetjes

 31. Stephanie 11-03-2010 om 17:13

  @ Rudi ah dan moet ik ook is kijken als dat gaat want is wel ambetant als ge cd wilt luisteren en dan gaat dat niet als gps aan staat

 32. Geert 11-03-2010 om 20:06

  @glenn :

  Zeker de polo bestellen , je gaat niet weten wat je te wachten staat 😀
  een echte aanrader !

  even over de radio , ik heb een aparte radio besteld op zich is het niet slecht , je bespaard er veel geld me uit maar het enige nadeel is , er zit dan een pre – instalatie in maw : gewoon enkel 4 simpele boxen vooraan in de auto , dus geen achteraan en het zijn simpele boxen dus je moet de radio redelijk hard zetten wil je echt de muziek goed horen !

  maar dat kan je later natuurlijk oplossen om die boxen te veranderen en er dan 60/80 watts vooraan en achteraan te plaatsen ( kijk op shop van vw ) ik ga hier later een prijsje voor laten maken !

  en over bleumotion weet ik niets , ik heb een 1.4 naftje gekocht 😀
  een vinneg autotje al zeg ik het zelf !

  veel succes !

 33. Rudi 12-03-2010 om 12:24

  Hoi,

  Ik persoonlijk vind toch dat de radio-cd speler van VW zelf van zeer goede klankkwaliteit is, heb zelf deze met navigatie en speelt fantastisch.
  Trouwens als je uw aankopen optelt kom je praktisch aan evenveel en deze van VW passen mooi met uw interieur!!!! 🙂

  Groetjes

 34. karolien 04-05-2010 om 17:42

  hallo allemaal,

  ik rij nu ruim 3mnd met mijn polo (1.6 105pk) en ben er heel tevreden van BEHALVE van de cervice van vw…

  ik had bij het bestellen dus uiterlijk gevraad zitten er automatische lichten in? ja dit zit in het pack , bij levering vertrek ik in de garage en geen automatische lichten te bespeuren! bij de garage dan de dag erna geweest oei de top waarschijnlijk vergeten te plaatsen we gaan die bestellen 28jan toen! al verschillende malen gebeld en die is dus nog ni binne! wete wa ze nu uitvinde???? da zou daar ni opstaan auto lichten wa dikke zever is het sta zelf in het boekske en op mijnen bestelbon!! verschillende malen naar mijn garage gebeld ja hij is besteld we kunne daar niets aan doen! na dietere gebeld ja we belle u straks terug! denkte da die terugbelle! ze hebbe hun geld gehad he! maar toen ik hem ging afhale konde ze wel bellen hoe dak ging betalen enzo he da ging wel!!!
  kben echt neidig aan het worden he! als ze hun ni haaste stap ik naar een advocaat!

 35. karolien 04-05-2010 om 17:45

  heeft er iemand auto lichten van jullie?
  of iemand weet iemand da da heeft op zijn polo?

 36. Marilise 05-05-2010 om 8:14

  Erg ’t zou niet mogen zo’n service.
  Als je een auto gaat kopen is alles mogelijk, alles goed tot er iets niet goed is dan heb je prijs
  Helaas niks aan te doen 🙁
  ps als ik mijn auto start staan aut lichten op ma weet niet of je dat wil vragen 🙂

 37. Sven 05-05-2010 om 10:10

  als t op de bestelbon staat, moeten ze t leveren hé. Je kan een advocaat raadplegen en aangetekend schrijven sturen dat je dat in orde wil. Of je kan ook je geld terugeisen. Ze leveren niet wat ze beloven.

 38. jane 05-05-2010 om 14:47

  @marilise
  ze bedoeld als het donker word dat je koplampen opspringen
  niet je dag lichten he!

 39. dora 15-06-2010 om 23:20

  hello , heb ook polo gekocht in januari en mag hem hopelijk volgende week gaan halen  this ne bluemotion tech comfort 1.6 90pk  heeft er nog iemand zo een gekocht en wat is de ervaring

 40. Lies 30-06-2010 om 15:49

  hey, ik heb begin februari er ook één gekocht, binnen een paar weekjes heb ik hem hopelijk. Ik heb de RCD 310 radio genomen, kan iemand me zeggen dat wanneer je de radio luid zet, de klank goed is of dat het vanaf een bepaald volume niet meer te aanhoren is?

 41. jerome 07-11-2010 om 19:04

  hallo ,

  ik heb hier al vanalles gelezen ,
  een grote 3maand geleden heb ik ook mn polo besteld ,
  mooie wagen hé,
  ik heb de 1200diesel highline gekozen,
  in candy white ,
  ik verlang enorm . eerst was het half oktober dat ik heb zou hebben , daarna een maand uitstel , plots was hij toch al in brussel en de week derop was hij nog onderweg enzv.
  normaal zou hij morgen arriveren in brussel , dus op hoop van zegen.
  ik vroeg ook voor tekst op koffer weg
  hopelijk is alles nu in orde.

  weet iemand iets van de xenonlichten ???
  en met die wachttijd , als die overschreden wordt , dan kan je korting vragen hé ,
  iemand die daar iets meer over weet ?
  grtn

Reageer

Reactie aan het plaatsen...