Officieel: Aston Martin DBS Volante

Aston Martin DBS Volante
Aston Martin zal op het autosalon van Genève de Aston Martin DBS Volante voorstellen, de cabrioversie van de DBS.

De Aston Martin DBS Volante wordt net als de DBS aangedreven door een 6 liter V12 met een vermogen van 517 pk en 570 Nm koppel. De sprint van 0 naar 100 km/u is voorbij in 4.3 seconden en de topsnelheid ligt op 307 km/u. De DBS Volante is uitgerust met een stoffen cabriodak dat open of dicht kan in 14 seconden, zolang je niet sneller rijdt dan 48 km/u kan dit zelfs rijdend.

De DBS Volante kan zowel met een manuele zesbak als met een automatische ‘touchtronic’ zesbak uitgerust worden. De DBS staat op speciaal ontwikkelde Pirelli P Zero banden en beschikt over carbon-ceramische remmen. Om het gewicht laag te houden is de DBS trouwens volgepropt met koolstofvezel, het totale gewicht bedraagt 1810 kilogram.

Binnenin krijgen passagiers het genot van een Bang & Olufsen geluidssysteem met 13 boxen een geïntegreerde iPod en USB connector en een navigatiesysteem met ingebouwde harde schijf. In het derde kwartaal van 2009 worden de eerste auto’s aan klanten geleverd. De prijzen worden op het autosalon van Genève bekendgemaakt.

Aston Martin DBS Volante

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Aston Martin DBS Volante"

  1. Willem 25-02-2009 om 1:31

    Echt een mooie wagen!!

  2. XliljeezyX 25-02-2009 om 8:20

    prachtige wagen, herlijk met open dak rijden en dan dat prachtige geluid horen!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...