Officieel: Audi TT-RS

audi_tt-rs_header_1
Na de teasers en de gelekte foto’s is het natuurlijk tijd voor de officiële informatie over de Audi TT-RS.

Eigenlijk wisten we alles dat in het persbericht van Audi staat al, maar bij wijze van bevestiging kan dit persbericht wel tellen. De Audi TT-RS wordt aangedreven door een 2.5 liter vijfcilindermotor, die met behulp van een turbo en directe inspuiting een topsnelheid kan halen van 250 km/u. In 5 seconden bereikt de Audi TT-RS zelfs de kaap van 100 km/u, dit door de meer dan 300 paarden die onder de motorkap liggen.

(Foto’s zijn klikbaar voor groter formaat & wallpaper)
Audi TT-RS

Audi TT-RS

Audi TT-RS

Audi TT-RS

Audi TT-RS

Audi TT-RS

The Audi TT RS
Sporty Powerhouse with Five Cylinders

* This top model will debut at the Geneva Auto Show
* Direct gasoline injection and a turbocharger deliver far more than 300 bhp
* Top-notch chassis, big brakes, and quattro drivetrain

Audi is once again producing a five-cylinder powerhouse: the Audi TT RS will be unveiled to the world at the Geneva Auto Show. Its turbocharged 2.5-liter engine produces well above 300 bhp. It also delivers explosive acceleration, driving delight, and unrivalled sound.

A legend is reborn. After all, powerful five-cylinder gasoline engines have a long legacy at Audi. And the turbocharged direct-fuel-injection engine in the TT RS is the new torchbearer of this dynamic tradition. It enables the TT RS to perform extraordinary feats. For example, it needs nowhere near five seconds to reach 100 km/h (62.14 mph); overtaking is child’s play; and 250 km/h (155.34 mph) is the limited top speed only on paper.

The quattro permanent all-wheel drive system, a sophisticated chassis, and stupendous brakes keep a tight rein on the power. All in all, the compact TT RS – with its lightweight and largely aluminum body constructed as per the Audi Space Frame principle – is a driving machine to be reckoned with.

Additional information will be available during the Audi Press Conference at the Geneva Auto Show on March 3, 2009 (Hall 1, Booth 1060).

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Audi TT-RS"

  1. dimitri 23-02-2009 om 21:07

    lekkerrrr

Reageer

Reactie aan het plaatsen...