Schrootpremie komt er dan toch niet

autokerkhof_thumb
Iedereen die gehoopt had dat na Duitsland ook België met een schrootpremie zou komen mag nog wat langer met zijn roestbak rondrijden.

Een paar weken geleden kwam minster van Financiën Didier Reynders met het lumineuze idee om ook in België een premie te geven aan wie zijn oude auto vervangt door een nieuwe, meer milieuvriendelijke wagen. Het idee kwam van Duitsland waar de premie een groot succes is. Audi Brussel werd zelfs uit de economische werkloosheid gered door de grote vraag uit Duitsland naar de Volkswagen Polo.

Zowel Herman van Rompuy als de Vlaamse regering hadden echter kritiek op de uitspraken van Reynders, omdat er nog niets beslist was. Vandaag heeft de federale ministerraad beslist dat de schrootpremie er niet komt omdat de begroting het initiatief niet kan dragen. Febiac, de federatie van autoconstructeurs betreurt de beslissing en ook SP.A vindt dat de regering de werknemers in de Belgische autosector in de steek laat. (Via: Deredactie)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...