Gespot: Opel Ampera

opel_ampera
Normaalgezien mocht de Opel Ampera pas voor het eerst op het autosalon van Genève gezien worden, maar spyfotografen staken daar een stokje voor.

De technologie die onder het koetswerk van de Ampera – wat een originele naam overigens – huist is gelijkaardig aan dat van de Cadillac Converj en kreeg de naam Voltec mee. Voor het eerst kunnen we nu ook de achterkant van de Opel Ampera zien en die ziet er behoorlijk futuristisch uit, al vind ik persoonlijk niet dat de achterkant bij de – mijns inziens – mooie voorkant past.

De Ampera zal in staat zijn 60 km af te leggen zonder daarbij ook maar één druppel brandstof te verbruiken. Wel dien je de Ampera daarvoor aan te sluiten op je 230V stekker. Volgens Opel is de Ampera een gat in de markt, aangezien 80% van de Duitse automobilisten dagelijks minder dan 50 km rijdt.

Meer info krijg je van ons, tijdens het autosalon van Genève. (via Carscoop)

Opel Ampera Spyshots

Opel Ampera Spyshots

Opel Ampera Spyshots

Opel Ampera Spyshots

Opel Ampera Spyshots

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gespot: Opel Ampera"

  1. robbie 21-02-2009 om 20:13

    Echt een leuke auto, waarmee je erg geodkoop kan rijden. Geen BPM, de wegenbeslating voor een benzineauto onder de 110 gr CO2, dus minder dan de helft. Wel snel zijn denk ik, want als het te goedkoop wordt gaat de regering weer een manier zoeken om mee geld aan electrisch rijden te verdienen. Ik vind het model redelijk goed geslaagd voor een electrische auto. Ik zou zelf gekozen hebben voor een SUV, dan heb je super veel korting, geen slurptax geen BPM weinig wegenbelsting en nog eens een zeer gewilde auto, zonder de nadelen voor het milieu.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...