Officieel: Saab 9-3X

Saab 9-3X
We waren het bijna vergeten maar de Audi A4 Allroad kreeg deze week een concurrent van Zweedse afkomst.

De 9-3X is de offroad-versie van de 9-3 Sport Estate. Saab richt zich naar eigen zeggen op “actieve buitenmensen die geen crossover willen”. Je kan er natuurlijk ook mensen die geen SUV durven kopen in onderbrengen. De 9-3X is te verkrijgen met een 1.9 TiD dieselmotor met 180 pk en 400 Nm, een 2.0T benzine met 210 pk en een E85 BioPower-variant. 

De 9-3X staat iets hoger op zijn poten dan de 9-3 Sport Estate en krijgt enkele leuke opties: zo vinden we twee uitlaatpijpen achteraan, het Aero-interieur met lederen stoelen, chroomrandjes en 17″ lichtmetalen velgen. Het XWD systeem is enkel in de benzine- en BioPower-uitvoering beschikbaar. 

De Saab 9-3X zal voorgesteld worden op het autosalon van Genève, de prijzen zijn nog niet bekend.

Saab 9-3X

Saab 9-3X

Saab 9-3X

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...