Audi A4 Allroad Quattro

Audi A4 Allroad Quattro
Audi heeft de A4 Allroad Quattro gelanceerd, dankzij een hogere wielophanging en vierwielaandrijving is deze klaar voor “elk” terrein.

De A4 Allroad bouwt verder op het succes van de A6 Allroad. Het recept blijft gelijk, de wagen werd met stevigere wielkasten en vierwielaandrijving uitgerust en staat iets hoger op zijn poten om zo ook op losse ondergrond goed vooruit te komen. Ook de zilveren verticale grille is terug, achteraan werden LEDS gebruikt en 17-inch zevenspaaks velgen zijn standaard.

Onder de motorkap zijn er drie motoren beschikbaar, twee diesels en één benzine. Wie dieselt heeft de keuze tussen een 2.0 TDI en een 3.0 TDI. De eerste beschikt over 170 pk en 350 Nm koppel. Daarmee sprint hij in 8.9 seconden naar 100 km/u tot een topsnelheid van 213 km/u. De 3.0 TDI is de krachtigste van de drie en produceert 240 pk en een maximaal koppel van 500 Nm. 0 naar 100 km/u is voorbij in 6.4 seconden en de topsnelheid ligt op 236 km/u. Toch blijft het verbruik steken op 7.1 liter per 100 km. De 2.0 TFSI beschikt over 211 pk en 350 Nm koppel. De sprint 0 naar 100 km/u is daarmee voorbij in 6.9 seconden tot een topsnelheid van 230 km/u.

De 2.0 TDI beschikt over een manuele zesbak terwijl de 3.0 TDI en 2.0 TFSI een zeer efficiënte S Tronic meekrijgen. Dankzij de dubbele koppeling wordt er zeer vlot tussen de zeven verzetten gewisseld. De zeventraps S Tronic versnellingsbak kan zowel volautomatisch als met optionele schakelflippers bestuurd worden. De standaard Quattro viewielaandrijving zorgt voor een 40-60 verdeling tussen de voor- en achterwielen. Indien nodig kan tot 65% van het vermogen naar de voorwielen gestuurd worden en 85% naar de achterwielen.

Binnenin krijgen we wat we van Audi gewoon zijn. Een mooi afgewerkt interieur met genoeg personalisatiemogelijkheden voor de klanten. Zo zijn er drie types leder beschikbaar en kan er tussen verschillende afwerkingsmaterialen gekozen worden. Standaard wordt platinum gebruikt maar optioneel is er de keuze tussen Aluminium en verschillende houtsoorten.

De basisprijs van de Audi A4 Allroad Quattro bedraagt 37.100 euro en zal vanaf de vroege zomer bij de dealers beschikbaar zijn.

Update 4/05: We hebben de Audi A4 Allroad Quattro uitvoerig besproken in een rijtest.

Audi A4 Allroad Quattro

Audi A4 Allroad Quattro

Audi A4 Allroad Quattro

Audi A4 Allroad Quattro

Audi A4 Allroad Quattro

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...