Geneve ’09: Mitsubishi i MiEV SPORT AIR concept

mitsubishi_i_miev1
Mitsubishi zal op het autosalon van Genève het milieuvriendelijke i MiEV SPORT AIR concept voorstellen.

De uitstoot van dit wagentje zal 0 gram CO2 per km worden, logischerwijze gaat het hier dus over een elektrisch aangedreven model. De lithium-ion batterijen zijn zo dicht mogelijk tegen de grond geplaatst, om op die manier een maximum aan comfort en rijplezier te garanderen.

Wie de i MiEV in het echt wil zien, maar niet naar het autosalon van Genève kan, kan hier de i MiEV downloaden, en op deze pagina vind je hoe je dat zonet gedownloade stukje papier moet vouwen, om tot de i MiEV te komen. Wie zichzelf evenwel liever een Lancer EVO vouwt, kan hier en hier terecht.

Mitsubishi Motors Corporation is to give the i MiEV SPORT AIR concept model its global debut at the 79th Geneva International Motor Show which runs from March 3 through March 15 at the Geneva Palexpo exhibition and conference complex (opening to the general public on March 5).

The i MiEV SPORT AIR explores the future possibilities for zero-emission vehicles, placing a greater bias on exhilarating driving pleasure. The concept model exemplifies the balance between environmental and dynamic performance implied in the tagline Drive@earth, and highlights the benefits of the Mitsubishi electric vehicle drivetrain:

  • Powerful, instant torque from a beefed-up electric motor
  • Stable driving and handling and a low center of gravity, due to the in-floor lithium-ion battery
  • Zero on-road CO2 emissions
Together, these features along with the car’s “clear cutaway” top allow the driver to enjoy the exhilaration of fresh-air motoring while also highlighting its eco-friendly qualities.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Genève ’09: Mitsubishi i MiEV SPORT AIR concept"

  1. XliljeezyX 26-01-2009 om 21:49

    Lijkt op de Nissan Pivo!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...