SSC Ultimate Aero: elektrisch


De Ultimate Aero is een behoorlijk snelle wagen en SSC is van plan daar een elektrische versie van te maken.

De bedoeling van SSC is helemaal niet van deze elektrische Ultimate Aero te produceren, maar eerder om te tonen tot wat het bedrijf in staat is. SSC ontwikkelde namelijk een elektrische aandrijving, die de naam AESP kreeg. SSC is ervan overtuigd dat het met het AESP-systeem het record zal kunnen behalen van snelste elektrische auto.

De Ultimate Aero EV – want zo zal dat ding gaan heten – wordt door 2 motoren aangedreven die samen 507 pk en 1114 Nm hebben. Die motoren zijn klein en wegen slechts 180 kg samen. De wagen opladen kan dankzij nieuwe lithium-ion batterijen in om en bij de 10 minuten.

De bedoeling is om uiteindelijk de aandrijving te verkopen aan andere fabrikanten, die nu nog op zoek zijn naar een elektrische aandrijving. Spijtig genoeg zal SSC niets aan de looks van de Ultimate Aero veranderd hebben. (via petrolhead)

Deel dit bericht:

3 reacties op "SSC Ultimate Aero: elektrisch"

  1. drakie 23-01-2009 om 19:11

    Wanneer zou deze ooit van de band kunnen rollen?

  2. maxim 23-01-2009 om 20:12

    die moet worden geproduceert

  3. Xander 26-01-2009 om 15:13

    Echt wel!!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...