Preview: Porsche Museum

Nieuw Porsche Museum
Porsche geeft ons een preview van het Porsche Museum dat op 28 januari officieel geopend wordt.

Het Porsche museum heeft een prijskaartje van 100 miljoen euro en zal 80 wagens herbergen in de tentoonstellingsruimte. In het museum zal zowat het volledige Porsche gamma te vinden zijn, van de Porsche 356 tot de “nieuwe” Porsche 911. In het museum is er ook plaats voor verschillende racewagens en de wagen waar het voor Ferdinand Porsche allemaal mee begon: de Volkswagen Beetle. In het museum staat een originele Beetle uit 1950. 

Het Porsche museum is getekend door Delgan Miessl en is 5.600 vierkante meter groot. Het stalen gebouw zweeft als het ware in de lucht en heeft drie steunpunten. Het museum zal jaarlijks 200.000 bezoekers over de vloer krijgen die via interactieve tentoonstellingen, audio tours en kleine cinemazalen geïnformeerd zullen worden over de geschiedenis en de toekomst van Porsche. Porsche zelf hoopt met het museum klanten en toekomstige klanten verbonden te houden aan het merk.

De grote opening van het Porsche Museum zal plaatsvinden op 28 januari, het grote publiek kan vanaf 31 januari het museum bezoeken. Het Porsche Museum ligt in de buurt van de hoofdzetel van Porsche, in Stuttgart. (Via: WCF)

new-porsche-museum_40

new-porsche-museum_39

new-porsche-museum_48

new-porsche-museum_50

new-porsche-museum_53

new-porsche-museum_54

new-porsche-museum_58

new-porsche-museum_59

new-porsche-museum_60

new-porsche-museum_64

new-porsche-museum_68

new-porsche-museum_66

new-porsche-museum_67

new-porsche-museum_65

new-porsche-museum_42

new-porsche-museum_43

new-porsche-museum_45

Deel dit bericht:

3 reacties op "Preview: Porsche Museum"

  1. Bert 21-01-2009 om 23:29

    Dat gebouw ziet er verdomd strak uit!

  2. _________________ 21-01-2009 om 23:36

    net als strak als de porsche’s die er in komen te staan 😉

  3. XliljeezyX 22-01-2009 om 9:36

    Mijn favoriet is tog wel de carrera GT (met straight pipes)! Wel een prachtig museum! Naar dit soort museums wil ik wel! beter dan die stomme schilderijen kijken van picaso of whatever.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...