Geneve ’09: EDAG Light Car Concept

edag_light_car_concept
EDAG, een bedrijf dat verschillende automerken ondersteund bij het ontwikkelen van hun wagens, zal op het autosalon van Genève de Light Car voorstellen.

De Light Car Concept moet tonen hoe EDAG denkt over de toekomst van de auto. De wagen zal milieuvriendelijk zijn, niet alleen qua verbruik, maar ook de gebruikte materialen zullen gerecycleerd kunnen worden. De meest belangrijke innovatie is het gebruik van basaltvezel, licht, stevig en 100% recycleerbaar.

De EDAG Light Car Concept wordt aangedreven door elektrische motoren die in de wielen zelf zitten. Die motoren halen hun energie uit Lithium-ion-batterijen, die de wagen zo’n 150 km ver kunnen brengen.

Verder zit de EDAG Light Car Concept ook vol nieuwe gadgets, zo zal de chauffeur zelf kunnen kiezen waar de knopjes staan om de ruiten te openen en waar de airconditioning geregeld wordt, het lijkt dus een beetje op het aanpassen van het bureaublad van je computer.

Ook aan de buitenkant zitten er nieuwigheden op de Light Car Concept, zo kan je bijvoorbeeld kiezen hoe je achterlichten er precies uitzien. Je kan ook een boodschap tonen aan de persoon achter jou, wat ongeveer het coolste gadget ter wereld is, op een wagen. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Genève ’09: EDAG Light Car Concept"

  1. XliljeezyX 21-01-2009 om 16:59

    Lijkt nog gelukkig nergens op. maar die achterlichten zijn wel leuk bedacht!

  2. MRM 21-01-2009 om 18:02

    je bedoelt allicht ergens?

  3. XliljeezyX 21-01-2009 om 20:46

    Ja ook, maar ook de vormen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...