Fiat neemt belang van 35% in Chrysler

Fiat + Chrysler
Fiat en Chrysler hebben gisteren een akkoord bereikt omtrent een nauwe samenwerking, Fiat neemt daarbij een belang van 35% in Chrysler.

Dat belang kan later uitgebreid worden tot 55 procent. Voor het belang heeft Fiat geen geld gepompt in Chrysler. Chrysler krijgt in ruil echter wel beschikking over de platforms, motoren en technologie van Fiat. Zo kan de noodlijdende Amerikaanse autobouwer snel een assortiment kleine, voorwielaangedreven auto’s met laag verbruik op de markt brengen.

Ook voor Fiat is er een groot voordeel aan de nauwe samenwerking met Chrysler, de Italiaanse autobouwer ziet zijn kans om tegen 2011 met Alfa Romeo op de Amerikaanse markt te komen vergroten. Ook de immens populaire Fiat 500 zou zijn weg vinden naar de Verenigde Staten. De modellen van Fiat en Alfa Romeo zouden dan in fabrieken van Chrysler geproduceerd worden en in de showrooms van Chrysler komen te staan. (Via: Jalopnik)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...