Video: Scuderia Ferrari F1 – F60

ferrari-f1-f60-thumb
Ferrari is ook dit jaar weer aanwezig in de Formule 1. De eerste keer dat er een rode bolide met gele stier aantrad was in 1948, dus is het 60 jaar geleden dat Ferrari voor het eerst aan F1 deelnam, reden genoeg om hun nieuwe wagen hiernaar te vernoemen. Ferrari presenteert trots: de F60.

Vorig jaar verloor Ferrari nipt de wereldtitel, maar won gelukkig nog het constructeurkampioenschap! Voor dit nieuwe seizoen zijn er enkele ingrijpende wijzigingen waarmee elke constructeur rekening moet houden: de motorontwikkeling ligt nog steeds verplicht stil, de tussentijdse vrije oefensessies vallen weg, de budgetten moeten naar beneden, de introductie van het KERS systeem (het opslaan & hergebruiken van de remenergie) zorgden ervoor dat elke bolide toch een serieuze update moest krijgen. Bij Ferrari hebben ze duidelijk goede ingenieurs, want de Italianen presenteren als eerste hun nieuwe wagen. Deze week nog zal Toyota zijn nieuwe wagen onthullen, maar het is vooral afwachten op de wagens van McLaren & BMW-Sauber.

Wat er direct opvalt zijn de grote maar smalle spoiler achterop en de “velgen”. De uitlaatpijpen gaan ook niet meer onder de auto, maar liggen erop. Ferrari is slim genoeg om te weten waarmee ze bezig zijn, dus deze F60 zal wel terug snel zijn, enkel jammer dat ze koppig vasthouden aan hun speciale pitstoptechniek, zonder de lollipop (persoon met een stop/go bordje). Ze blijven hardnekkig volhouden aan hun elektronisch systeem, dat grondig zou aangepast zijn. Laten we dat hopen, want zuiver speculatief gezien heeft Massa met pitsstopproblemen de wereldtitel verloren.

Naast Felipe Massa verschijnt Kimi Raikkonen terug achter het stuur. Terug dezelfde rijders als vorig jaar dus, en zoals de teambaas Stefano Domenicali zei, beide rijders zijn gelijk. Over de toekomst van beide heren staat nog niets vast, hun contracten lopen beiden af in 2010. Afwachten wat er dan zal gebeuren, insiders tippen al geruime tijd over de komst van Fernando Alonso, die dit jaar terug bij Renault achter het stuur kruipt.

Als extra hebben we een onboard filmpje van Massa op de Ferrari testcircuit. Tof is dat de camera bevestigd is op zijn helm en niet op de wagen zelf. Je kan dus als het ware mee volgen wat Massa ziet. Best interessant!

Enkele actiefoto’s:
ferrari-f1-f60-1

ferrari-f1-f60-2

ferrari-f1-f60-3

ferrari-f1-f60-4

ferrari-f1-f60-5

ferrari-f1-f60-6

ferrari-f1-f60-7

ferrari-f1-f60-8

Deel dit bericht:

3 reacties op "Video: Scuderia Ferrari F1 – F60"

 1. Bob 16-01-2009 om 12:19

  de eerst foto’s van de toyota f1 zage er niet uit, maar dit is ferrari en deze mag er zeker zijn :-D.

 2. Bert 17-01-2009 om 14:20

  Die smalle spoiler is toch een grappig zicht, is waarschijnlijk kwestie van gewoonte maar het ziet er echt belachelijk uit!

 3. vantrois 06-03-2009 om 12:35

  ik hoop dat we dit jaar er weer mogen zijn want voor mij is Ferrari de beste en de mooiste wagen ter wereld

  m.v.g
  jl

Reageer

Reactie aan het plaatsen...