Nieuwe Toyota Prius onthuld

Toyota Prius 2010
Joepie! De nieuwe Toyota Prius is er!

Spannende dag vandaag hier op de redactie, maandag 12 januari stond op de agenda aangeduid als een memorabele dag, de dag waarop de derde generatie van de Toyota Prius het levenslicht zou zien. Onze toekomstige bedrijfswagen is maarliefst 90% verschillend van zijn voorganger. En hij verbruikt maar 4,7 liter benzine per 100 kilometer, maarliefst 0,4 liter minder dan het vorige model!

Willen jullie ook zo graag weten hoe Toyota dit verbruik bereikt heeft? Ze hebben -naar eigen zeggen- de vorm van de wagen aangepast en een nieuwe hybridemotor geplaatst. De weerstandscoëfficiënt is gezakt van 0,26 naar 0,25. Sterk! Verder hebben ze het elektriciteitsverbruik teruggedrongen door een vernieuwde airco te plaatsen. De LED achterlichten verbruiken volgens Toyota ook minder. Voor de ultieme boomknuffelaar is er optioneel ook de mogelijkheid om het dak van de Prius vol zonnepanelen te plaatsen waarmee dan het ventilatiesysteem aangedreven wordt.

Onder de motorkap zit, in vergelijking met de vorige Prius (1.5 liter / 70 pk), een massieve 1.8 liter viercilinder die een indrukwekkend vermogen van 98 pk genereert en een maximaal koppel van 142 Nm. Daarmee sprint je milieuvriendelijk naar 100 km/u in niet meer dan 9,8 seconden. Toyota voorziet de bestuurder trouwens van enkele coole gadgets in het autodisplay om het verbruik te beperken en het is nu ook mogelijk om voor ‘full electric mode’ te kiezen, enkel op elektriciteit rijden dus. 

De Toyota Prius staat deze lente bij de dealers in de Verenigde Staten en Japan, Europa zou enkele maanden later moeten volgen. De kostprijs zou niet spectaculair stijgen ten opzichte van het huidige model.

Toyota Prius 2010

Toyota Prius 2010

toyota_prius_2010_3

toyota_prius_2010_4

toyota_prius_2010_5

toyota_prius_2010_6

toyota_prius_2010_7

Deel dit bericht:

11 reacties op "Nieuwe Toyota Prius onthuld"

 1. Bob 13-01-2009 om 12:57

  Ik vind dat allemaal goed en wel zo hybride auto’s, maar als ze da nu is ne schone auto make he, tzou direct verkope

 2. XliljeezyX 13-01-2009 om 15:36

  Toch maar doorsparen voor de BMW 520D.

 3. Bart Deceuninck 14-01-2009 om 2:59

  Waarom is ecologie synoniem met o zo mottig ?

 4. Buyck 14-01-2009 om 11:19

  Sorry dat is is niet ecologisch. Er is nog veel werk aan de winkel 4.7l/100km is niet niks.

 5. narwal 02-02-2009 om 17:26

  mottig ! schone ! bmw 520 !

  hehe,

  wel, ik vindt hem niet ‘mottig’, schoon is hem zeker en schoon ook !!

  sparen ? spaar maar door…, als ge nu uwe bmw niet kunt permitteren, dan zult ge waarschijnlijk voor de rest van uw leven blijven sparen, voor om het even welke wagen…

  enfin,
  we hebben die bmw gehad, beetje groter dan die 520 , hebben met volvo (alle grote types) gereden, met mercedes gereden, ook al een wat groter type…

  en nu sinds vorig jaar augustus : prius…, ne japanner potverdorie

  inderdaad, geen bmw of mercedes, zeker geen volvo( laatste generaties.)..

  maar fun om mee te rijden, zeker in files, plezant wanneer ge gaat tanken, verzekeringskosten om mee te lachen, BIV : minder dan een tankbeurt, autobelasting ?
  haha : daar gaan ze de crisis niet mee oplossen…
  oh ja : onderhoudskosten : zal nooit veel meer zijn dan 125 euro

  5 jaar garantie overall, 8 jaar garantie op het volledige hybride systeem,
  plus nog wat extras, europ assistance etc…

  volgende zomer kopen we onze tweede prius,

  en inderdaad, hij ziet er niet uit als wat men verwacht hoe een auto er moet uit zien,
  bmw met die belachelijke haaievin op zijn dak achteraa, audi, met een bakkes groot genoeg om een dubbeldekbus door te laten…, en mercedes : sinds een jaar of 8 waanzinnig op zoek naar aansluiting met moderne vormgeving….

  enfin,

  een auto, daar rij je in ??
  als je andere wagens mooier vind, koop dan wat schaalmodellen…
  of bewonder in de file die andere auto’s, het kost niks…en je ziet meer dan degene die erin rijdt…

 6. Peter Gevaerts 04-02-2009 om 13:54

  Laat die auto van de toekomst maar snel op ons afkomen!!
  Ben vol verwachting 🙂

 7. A. Martin 30-03-2009 om 0:15

  Hij ziet er igg een stuk beter uit dan het vorige model. Misser blijf ik de witte achterlichten en het dashboard vinden waar de gehele klokkenwinkel zich in het midden bevindt. Ik zit niet in het midden dus ik wil dat gewoon achter het stuur hebben, door dat niet te doen oogt de ruimte achter het stuur nu extra leeg. De nieuwe neus is erg geslaagd, zeker door het nieuwe ontwerp van de mistlampen. Ook de velgen zoals die onder het zilvergrijze model zitten ogen prima.

  Als je door je werkgever wordt verplicht te leasen in de 14% catoregie is het natuurlijk een meer dan overweegbare keuze als je enige ruimte en comfort wel op prijs stelt. Een Peugeot 107, Toyota Aygo, Citroën C1, Smart ForTwo of Fiat 500 Stop&Go zijn geen van alle een echt overweegbare keuze als je meer dan 10.000km per jaar rijd. Desalniettemin zal ik toch kiezen voor de Honda Civic Hybride of het tweede alternatief dat Honda binnenkort op de markt zet, de volledig nieuwe Insight. Hoewel het immer een kwestie van smaak blijft vind ik deze beide voertuigen beter geslaagd dan de Prius.

  De Honda Civic Hybride is een overcomplete auto. Alles zit erop en eraan en alleen lederen bekleding, navigatie, 16″ i.p.v. de standaard 15″ velgen en sportpakket voor de uiterlijke vertoning zijn overweegbare extra’s.
  De Insight komt onder dit model te staan en is zo’n €5000.= goedkoper dan de Prius en de Civic Hybride.

  Hoe dan ook het wordt hoog tijd dat meer autofabrikanten gaan inspelen op de ‘groene’ rage en zorgen dat er meer keus komt in het 14% lease klasse.

 8. henk 26-05-2009 om 16:04

  Gezien het feit dat zoveel mensen haast agresief reageren op de nieuwe prius lijkt erop te duiden dat het veel mensen bezig houd. anders reageer je daar niet op. Ik hou bijvoorbeeld niet van voetbal, dus ga ik ook niet voetbalclubs zitten afkammen toch?!
  Wees blij dat er fabrikanten zijn die hun nek eens uitsteken met wat nieuws.
  Wen er maar aan want over 10 jaar rijd iedereen erin.

 9. Paul 03-07-2009 om 17:47

  Nog even over die “klokkenwinkel in het midden” waar Martin een beetje teleurgesteld over was;
  Ik las ergens dat de prius standaard HUD (Head-Up Display) heeft?
  Heb je als bestuurder dus wel degelijk recht voor je neus klokken om op te kijken (ook al is het dan in de voorruit geprojecteerd.)

  De echte captain James T. Kirk zou er jaloers op zijn…

 10. Eric 13-01-2010 om 11:51

  Eventueel alternatief vanaf 2011: de Tesla Sedan. Mooi om naar te kijken, nog schoner dan een Prius om mee te rijden…
  http://www.teslamotors.com/display_data/Spec_ModelS_EU.pdf

Reageer

Reactie aan het plaatsen...