Volkswagen Touareg Lux Limited V6 TDI

Volkswagen Touareg Lux Limited
Volkswagen heeft naast de BlueSport Concept ook een gelimiteerde versie van de Touareg voorgesteld op het autosalon van Detroit.

Volkswagen wil de Verenigde Staten warm maken voor diesel en heeft daarvoor een gelimiteerde versie van de Touareg V6 TDI uit de kast gehaald. Onder de motorkap van de ‘Lux Limited’ zit een 3-liter V6 TDI met een vermogen van 225 pk en een maximaal koppel van 550 Nm. Het verbruik blijft beperkt tot 9 liter per 100 kilometer.

Om het geheel ook echt verkocht te krijgen is het interieur van de ‘Lux Limited’ uitgevoerd in two-tone leder met de keuze tussen Latte Macchiato/St. Tropez Wit of Antraciet/St. Tropez Wit. Verder beschikt de Touareg over 20″ velgen en wordt de productie beperkt tot 1940 stuks. De ‘Lux Limited’ is trouwens stiekem ook gewoon verkrijgbaar met V6 FSI of V8 FSI maar dat moet je de Amerikanen niet te luid vertellen of Volkswagen verkoopt helemaal geen V6 TDI. (Via: MotorAuthority)

volkswagen_touareg_lux_limited_1

volkswagen_touareg_lux_limited_2

volkswagen_touareg_lux_limited_3

Deel dit bericht:

2 reacties op "Volkswagen Touareg Lux Limited V6 TDI"

  1. XliljeezyX 12-01-2009 om 14:55

    In het interieur hadden ze wel wat meer wit mogen gebruiken. dat zwart.grijslijkt net plastic. (ik neem aan dat het zwart/grijs leder is)

  2. MRM 12-01-2009 om 15:43

    ja, ze gaan je alleszins niet in plastieken stoelen zetten 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...