Volkswagen Concept BlueSport: ecologische roadster

volkswagen_concept_bluesport
Volkswagen zal op het autosalon van Detroit de Volkswagen Concept BlueSport, een milieuvriendelijke roadster, voorstellen.

De slagzin die Volkswagen voor deze roadster vond is: maximaal rijplezier met een minimaal verbruik. Hier zou het artikel in feite al kunnen eindigen, maar toch geven we nog wat extra details mee.

De wagen krijgt een 2.0 liter dieselmotor die 180 pk levert. Alle technieken waarover Volkswagen beschikt om een wagen efficiënter te maken, werden gebruikt bij het ontwikkelen van deze motor. Zo beschikt de motor bijvoorbeeld over common rail injectie en een catalytische converter. Schakelen gebeurt met een zesbak met dubbele koppeling, één van de meest efficiënte versnellingsbakken ter wereld. Van nul naar honderd sprinten kan in 6,6 seconden.

De BlueSport is te zien in de kleur Flex Silver, de stoffen kap is oranje. De Volkswagen Concept BlueSport is 3,99 meter lang en die 3,99 meter heeft volgens Volkswagen een ‘elementair design’. Qua technologie vinden we een intuïtief touchscreen terug om alles te bedienen. De chauffeur zit in lederen stoelen, die bijzonder weinig wegen om gewichtsbesparing te bewerkstelligen.

Het verbruik komt neer op 4,3 l/100 km, wat bijzonder mooi is voor een wagen met een topsnelheid van 226km/u. Hiertoe draagt de zogenaamde Eco-mode bij: een stop/start-systeem en rem-energie recuperatie, waardoor de Concept BlueSport 0,2l/100 km minder zou verbruiken in de stad. De Volkswagen BlueSport concept is er één zoals we het graag hebben: mooie prestaties en toch milieuvriendelijk.

Detroit 2009: World Premiere of the Concept BlueSport

Volkswagen celebrates comeback of the compact roadster

Wolfsburg/ Detroit, 11 January 2009 – Maximum driving fun with minimal fuel consumption: This is the standard by which Volkswagen is starting the new car year 2009 and is presenting the roadster Concept BlueSport at the North American International Auto Show. “The BlueSport proves to be a compact and passionate car with a clear Volkswagen signature. The car offers pure dynamics with a powerful 180 PS Clean Diesel engine that is combined with the characteristic Volkswagen philosophy of efficiency,” confirmed Volkswagen’s Chairman of the Board, Prof. Martin Winterkorn in Detroit.
The Concept BlueSport is making its appearance at the car show in Detroit with a Flex Silver exterior and orange fabric convertible top. “It is the symbiosis of outstanding technology and timeless Volkswagen design that makes this car an exceptional sports car. Its styling is clear and is reduced to the essentials; the car body itself has a lean and linear structure”, explains Volkswagen chief designer Walter de Silva. The interior shows finesse in details and conveys a high level of technological fascination. Immediately visible to the eye is the intuitive and easy to operate touchscreen. Perfectly adapted to the interior are the leather upholstered seats in lightweight construction with their single-piece seatbacks.

Behind the two sport seats of the 3.99 meter long Concept BlueSport, a 132 kW / 180 PS strong Clean Diesel (TDI) with common rail injection and downstream NOx storage catalytic converter delivers dynamic performance. A 6-speed DSG dual clutch transmission – the most economical and agile transmission system in the world – transfers power to the rear wheels. In just 6.6 seconds the sports car is moving at 100 km/h; its top speed is 226 km/h. Also having a positive impact on the car’s low fuel consumption of just 4.3 l/100 km and reduced emissions are two technologies that are part of the so-called Eco mode: an automatic start-stop system and energy regeneration. Together they propel the Concept BlueSport to an additional fuel savings of up to 0.2 liter per 100 kilometers in city driving.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Volkswagen Concept BlueSport: ecologische roadster"

 1. _________________ 11-01-2009 om 19:56

  mooie wagen, dit soort auto’s maken het aantrekkelijk om “groen” te gaan rijden, iets wat de Toyota Prius niet doet.

  ziet er trouwens aggresief uit!!! Mooi!!!

 2. Zolex 12-01-2009 om 17:24

  uiterlijk is precies mini carrera GT ?

 3. _________________ 13-01-2009 om 10:32

  als je een grote spoiler achterop zet, ja dan komt het in de buurt

Reageer

Reactie aan het plaatsen...