Nieuwe D5 twin-turbo diesel voor S80

Volvo S80
Volvo heeft details onthuld over de nieuwe 2.4 liter D5 dieselmotor die onder de motorkap van de S80 moet komen.

De Zweedse autobouwer beweert dat de motor volledig nieuw is en dat het enkel het D5 logo deelt met het vorige motorblok. De nieuwe D5 voldoet aan de Euro-5 normen en is een stuk zuiniger dan de vorige D5.

De 2.4 liter D5 dieselmotor beschikt over een twinturbocharger en nieuwe elektrische brandstofinjectors. Dat resulteert in een vermogen van 205 pk en een maximaal koppel van 420 Nm. De D5 is gemaakt uit Aluminium, wat de warmte een stuk beter verdeeld.

De verbruikscijfers en de CO2-uitstoot zijn een stuk verbeterd, de motor verbruikt maar 6,2 liter per 100 kilometer en stoot maar 164 gram CO2 per kilometer uit. Dat is indrukwekkend voor een limousine als de S80. (Via: WCF)

volvo-d5-sequential-twin-turbo-diesel-engine-euro-5_2

volvo-d5-sequential-twin-turbo-diesel-engine-euro-5_4

volvo-d5-sequential-twin-turbo-diesel-engine-euro-5_1

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nieuwe D5 twin-turbo diesel voor S80"

  1. XliljeezyX 09-01-2009 om 23:56

    Knap staaltje techniek dat soort motors.
    En dat zijn nog vrij nette resultaten!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...