GroenLicht Awards 2008: de resultaten


De GroenLicht Awards 2008 zitten erop, tijd om even te overlopen hoe er precies gestemd werd!

In de categorie ‘Sportwagen van het jaar’ was de grote winnaar de Audi R8 V10 met ongeveer de helft van de stemmen. De tweede plaats ging naar de Ferrari California en het podium wordt vervolledigd door de Maserati GranTurismo S.

Audi R8 V10:

U stemde de Lamborghini Estoque op de eerste plaats in de categorie ‘Conceptcar van het jaar’ met 25% van de stemmen. De Aston Martin V12 Vantage moet het stellen met 4% minder stemmen, de derde plaats is voor de Citroën GT.

Lamborghini Estoque:

41% van de GroenLicht-bezoekers stemde de Fisker Karma, waardoor hij nummer 1 wordt in de categorie ‘Milieuvriendelijke wagens’. De tweede plaats gaat naar de Audi A4 TDI concept e, de Mercedes S400 BlueHYBRID krijgt de laatste podiumplaats.

Fisker Karma:

De stadswagen van het jaar is volgens u de Alfa Romeo MiTo. Heel kortbij volgt de Volkswagen Golf VI en de derde plaats gaat naar de nieuwe Seat Ibiza.

Alfa Romeo MiTo:

In de categorie ‘hot hatchback’ waren er maar drie deelnemers, die bijgevolg allemaal een podiumplaats toebedeelt krijgen. De winnaar werd de Audi S3, de tweede plaats gaat naar de Volkswagen Scirocco en de derde en laatste plaats is voor de Ford Focus RS.

Audi S3:

Audi leverde in 2008 niet alleen de beste ‘hot hatch’, maar ook de twee beste SUV’s. De eerste is de Audi Q7 V12 TDI, de tweede de Audi Q5. De Volvo XC60 krijgt de eer het podium te mogen delen met beide Audi’s.

Audi Q7 V12 TDI:

Volgens u is de beste cabrio van 2008 de Alfa Romeo 8C Competizione Spider, gevolgd door de Audi A5 / S5 Cabrio en de Lamborghini LP 560-4 Spyder.

Alfa Romeo 8C Competizione Spider:

De sedan van het jaar werd de facelift van de Audi A6, gevolgd door de facelift van de BMW 3-reeks en de derde plaats gaat naar de Opel Insignia. De Audi A6 won met meer dan 2 keer zoveel stemmen als de BMW 3-serie.

Audi A6:

De resultaten van de poll ‘Wat vond u de beste vierdeurscoupé van 2008’ liggen zeer dicht bij elkaar. De Volkswagen Passat CC wint, op de voet gevolgd door de Porsche Panamera, die op zijn beurt dan weer van dichtij gevolgd wordt door de Mercedes CLS.

Volkswagen Passat CC:

De Audi RS6 was volgens jullie met grote voorsprong de performance-sedan van 2008. De tweede in de reeks, de BMW M3 had nog geen derde van die stemmen. De Lexus IS-F en de Cadillac CTS-V moeten het elk met 5% van de stemmen stellen.

Audi RS6:


Als het op luxe aankomt, wint de Maserati Quattroporte Sport GT S volgens jullie. De wagen die de tweede in die reeks is, is de BMW 7-reeks, die gevolgd wordt door de Bentley Continental Flying Spur Speed.

Maserati Quattroporte Sport GT S:

Wanneer jullie de keuze kregen tussen de drie breaks van 2008, kozen jullie de Opel Insignia Sports Tourer. De Citroën C5 Tourer kaapt de tweede plaats weg, gevolgd door de Renault Laguna GT.

Opel Insignia Sports Tourer:

Volgens u was de meest geslaagde facelift van 2008 die van de Porsche 911, de tweede plaats gaat naar de Maserati Quattroporte en de Mercedes SL maakt de top drie volledig. Blijkbaar was de facelift van de Peugeot 107 en de Citroën C1 niet zo geslaagd, want op deze modellen werd niet gestemd. Of ligt dat aan het feit dat het maar kleine wagentjes zijn? Opvallend is ook dat de Porsche Boxster en de Porsche Cayman niet op zo’n gejuich onthaald werden als hun grote broer.

Porsche 911:

En dan misschien wel de meest interessante poll van dit artikel: waar kijken we het meest naar uit in 2008. Op nummer 1 werd de Audi A7 gestemd, voor de tweede keer op rij. Het wordt dus tijd dat Audi deze wagen op ons loslaat. De Aston Martin Rapide mag ook eens langskomen, net zoals de Audi A5 Sportback. Van de Alfa MiTo GTA en de Honda Civic liggen we blijkbaar minder wakker. De BMW X6 M staat op de laatste plaats, maar kwam ook pas later in de poll, laten we het daar op steken?

Audi A7:

Deel dit bericht:

1 reactie op "GroenLicht Awards 2008: de resultaten"

  1. _________________ 09-01-2009 om 20:52

    Ik kon niet meer stemmen op de BMW X6 M, omdat ik al op de Audi A7 had gestemd.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...