Toyota werkt aan wagen op zonne-energie

toyota_prius
Toyota werkt in alle stilte aan een wagen dat aangedreven wordt door zonne-energie, dat meldt de Japanse zakenkrant The Nikkei.

Volgens die krant zal deze nieuwe wagen deels voortgedreven worden door zonnepanelen op het dak van de wagen en voor de rest door zonnepanelen op huizen. Later zou een wagen ontwikkeld worden die volledig zelfvoorzienend zal zijn dankzij zonnepanelen.

Toyota is dus onbetwist leider in de ontwikkeling van groene technologieën in voertuigen, de directie van het Japanse bedrijf heeft laten weten dat het ondanks de economische malaise niet zal besparen op onderzoek naar deze nieuwe technologieën. Toyota is momenteel ook bezig met het installeren van zonnepanelen op een fabriek in het midden van Japan om daarmee in een deel van de energiebehoefte van de fabriek te voorzien. (Via: HLN)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Toyota werkt aan wagen op zonne-energie"

  1. XliljeezyX 03-01-2009 om 14:24

    dat ding kan je straks nog gebruiken als aggregaattor… opzich wel handig maar om er mee te rijden.. beetje voor schud niet?

  2. _________________ 03-01-2009 om 14:36

    inderdaat, kunnen ze hem echt niet mooier maken dan de prius???

  3. XliljeezyX 03-01-2009 om 15:15

    blijkbaar niet. de nieuwe avensis is ook lelijker geworden.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...