Preview: Volkswagen Polo GTI

vw_polo_gti
Voor wie de Volkswagen Golf GTI te groot is, is er nog steeds de Volkswagen Polo GTI. Wat die precies in petto heeft, lees je hieronder.

Het recept voor de Golf GTI bestaat uit meer kracht en een aantrekkelijk uiterlijk, bij de Volkswagen Polo GTI zal dat niet anders zijn. De Volkswagen Polo GTI kreeg namelijk een nieuwe grille mee, GTI-badges en diepere luchtinlaten. Ook de zijbumper en achterbumper zullen er anders uitzien. Een subtiele spoiler en lichtmetalen velgen moeten het geheel afmaken.

Aan de binnenkant garandeert Volkswagen meer kwaliteit en dezelfde technieken als die van de Volkswagen Golf VI. Natuurlijk wordt er ook op de details gelet, zoals nieuwe pedalen, sportzetels etc.

De krachtbron zal een supercharged 1.4 liter viercilinder TSI-motor zijn die 178 pk  en 250 Nm produceert. Niet mis, 0 tot 100 km/u kan na 7 seconden voltooid zijn, de topsnelheid zal ongeveer 220 km/u bedragen. Die kracht moet natuurlijk ook gestopt kunnen worden en daarom zal de Polo nieuwe, verbeterde remmen krijgen.

Schakelen gebeurt standaard met een manuele zesbak, maar er is ook een DSG-versnellingsbak beschikbaar voor de liefhebbers. Die liefhebbers zullen weliswaar nog tot het begin van 2010 moeten wachten om hun Polo GTI te kopen. Ondertussen kunnen ze weliswaar al ongeveer €16.000 bijeensparen. (via: AutoExpress)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...