Eerste foto’s: Chevrolet Equinox

chevrolet_equinox
Chevrolet zit in problemen en moet dus indruk maken op de Auto Show in Detroit. De Equinox moet het daar voor Chevrolet waarmaken.

Je zou kunnen denken dat het nogal vreemd is om met een SUV op de Amerikaanse markt te komen, aangezien veel Amerikanen nu vragen naar kleine, milieuvriendelijke en vooral zuinige wagens. Zelfs al vragen veel Amerikanen naar milieuvriendelijke wagentjes, er zijn sowieso ook redelijk Amerikanen die liever wat breder zitten (of dat nu om het comfort of uit pure noodzaak is, laten we hier even buiten beschouwing) en een SUV verkiezen boven een milieuvriendelijk wagentje.

Chevrolet zelf omschrijft de Equinox als een compacte crossover die een opmerkelijk design heeft en een uitstekende efficiëntie. Het is dus duidelijk dat Chevrolet met de Equinox het publiek wil aanspreken dat hierboven beschreven staat: Amerikanen die wel zuinig willen rijden, maar niet ten koste van comfort.

De Equinox is beschikbaar met een 2.4 liter motor met directe injectie en een vermogen van 182 pk. Het verbruik van deze motor ligt op ongeveer 6,5 liter per 100 kilometer, wat een zeer mooi cijfer is. Er kan ook geopteerd worden voor een 3.0 liter V6-motor met 255 pk. Hiermee zou 7,8 liter per 100 km mogelijk moeten zijn.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Eerste foto’s: Chevrolet Equinox"

  1. Bert 26-12-2008 om 13:04

    In profiel lijkt hij wat op de Mercedes GLK, wat een compliment is.

  2. XliljeezyX 07-01-2009 om 16:28

    Vind hem meer op de Renault Koleos en de Chev. Captiva lijken

Reageer

Reactie aan het plaatsen...