Spyshots: Mercedes R-klasse Facelift

Spyshots: Mercedes R-klasse Facelift
De Mercedes R-klasse bleek tot op heden een grote flop, Mercedes verkocht 75% minder R-klasses dan de beoogde 50.000 stuks, zou een facelift helpen?

Mercedes heeft zijn nogal vreemd gepositioneerde R-klasse nog niet erg veel over de toonbank zien gaan, de grote luxueuze stationwagon kreeg eerder al een zesde zitje en 4Matic vierwielaandrijving om de verkoop op te drijven maar dat bleek weinig effectief. Ook het toevoegen van motorkeuzes en het standaard maken van het AMG exterieur heeft niet veel geholpen. Mercedes geeft echter de moed niet op en hoopt met een facelift de interesse voor de R-klasse aan te wakkeren.

Op de spionagefoto’s is duidelijk te zien dat de R-klasse een herwerkte voorkant zal krijgen. Als we eens kijken tussen de conceptmodellen van Mercedes kunnen we verwachten dat elementen van de ConceptFASCINATION zullen worden gebruikt. Dat zou betekenen dat de R-klasse een spitsere snuit krijgt en dat de koplampen een stuk hoekiger worden en tegelijk uit twee aparte stukken zullen bestaan. Achteraan worden minder grote wijzigingen verwacht, de achterlichten, de uitlaatpijpen en de achterbumper zouden wel opgesmukt worden.

Onder de motorkap zal er nog steeds genoeg keuze zijn tussen diverse motoren, zo zijn er twee 3 liter V6 diesels met respectievelijk 190 en 272 pk beschikbaar. Het benzinegamma bestaat uit een 3.5 liter V6 met 272 pk, een 5 liter V8 met 306 pk en als topmodel de R63 AMG met 6.2 liter V8 en 503 pk.

Volgens bronnen zou er op gewicht bespaard worden en zullen ook meer efficiënte motoren beschikbaar zijn. De première van de facelift van de Mercedes R-klasse wordt verwacht op het autosalon van Frankfurt in September 2009.

Spyshots: (Via: WorldCarFans)

Spyshots: Mercedes R-klasse Facelift

Spyshots: Mercedes R-klasse Facelift

Spyshots: Mercedes R-klasse Facelift

Spyshots: Mercedes R-klasse Facelift

Spyshots: Mercedes R-klasse Facelift

Deel dit bericht:

3 reacties op "Spyshots: Mercedes R-klasse Facelift"

  1. Heuff 07-06-2009 om 13:19

    R SERIE

  2. Mrnix 15-01-2010 om 17:10

    nee bij mercedes spreek je van KLASSEN en bij bmw van SERIES

  3. PJS 15-01-2010 om 17:15

    @Mrnix; in België spreken we bij BMW zelfs van Reeksen.. 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...