Preview: Volkswagen Beetle 2010

Preview: Volkswagen Beetle 2010
Er zijn enkele details gelekt over de volgende generatie Volkswagen Beetle, de nieuwe Beetle zou een stuk agressiever ogen dan de huidige generatie.

Initieel gezien zouden er twee Beetles uitgebracht worden, een kleine wagen net groot genoeg voor de familie, gebaseerd op de VW Up! Concept en een andere versie op basis van de Golf. Volkswagen is echter van gedacht veranderd en zal de Up! als een apart model ontwikkelen en de Beetle dus enkel op basis van de Golf produceren.

De nieuwe Beetle zou een stuk minder vrouwelijke lijnen krijgen als het huidige model, Volkswagen plant namelijk een meer agressieve en mannelijke look voor de nieuwe Beetle. Of dat wel zo een goed idee is weten we niet, de huidige Beetle valt juist erg in de smaak bij trendy vrouwen. Volkswagen zou dus een groot stuk van zijn huidige consumentenbasis verliezen.

De nieuwe generatie Beetle zou voor een groot stuk kunnen lijken op de Volkswagen Ragster Concept die in 2005 op het autosalon van Detroit werd onthuld. Dit wil zeggen dat het een vierzitter met plat dak zou worden. Langs de andere kant zou de nieuwe Beetle ook designinvloeden van de Scirocco krijgen. De tijd zal het echter moeten uitwijzen.

Impressiefoto Volkswagen Beetle 2010: (Via: WCF)

Preview: Volkswagen Beetle 2010

Volkswagen Ragster Concept:

Volkswagen Ragster Concept

Volkswagen Ragster Concept

Volkswagen Ragster Concept

Volkswagen Ragster Concept

Volkswagen Ragster Concept

Volkswagen Ragster Concept

Deel dit bericht:

4 reacties op "Preview: Volkswagen Beetle 2010"

 1. vrouwelijke beetlefan 20-12-2008 om 19:39

  🙁

 2. XliljeezyX 20-12-2008 om 20:19

  Dan toch maar de RSI versie die nu op de markt is.. (vrij exclusief)

 3. _________________ 21-12-2008 om 0:26

  “Of dat wel zo een goed idee is weten we niet, de huidige Beetle valt juist erg in de smaak bij trendy vrouwen.”

  De “trendy” vrouwen rijden nu volgens mij meer in de mini of de fiat 500.
  Ik zie eigenlijk zoieso niet veel New Beetle’s rijden.

 4. PJS 21-12-2008 om 0:29

  Laten we zeggen dat de “trendy” vrouwen vroeger in een New Beetle reden en naderhand overgestapt zijn op een MINI of Fiat 500 maar de wagen heeft volgens mij wel hetzelfde doelpubliek. De Beetle nu plots mannelijker maken zou daar wel eens verandering in kunnen brengen en lijkt mij niet de beste keuze. Maar goed, het is aan Volkswagen om dat te beslissen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...