Onthuld: Volvo S60 Concept

Volvo S60 Concept
Na de verschillende teasers die we vorige maand kregen, heeft Volvo de S60 Concept onthuld. Een voorproefje van de nieuwe Volvo S60.

De conceptversie van de Volvo S60 laat alvast een glimp zien van hoe de geheel nieuwe S60 eruit zal zien bij zijn introductie in 2010. ‘De nieuwe S60 wordt één van de sterkste spelers in een segment waar de concurrentie messcherp is’, zegt Volvo Cars President en CEO Stephen Odell. De coupéachtige lijnen van de eerste S60 zijn bij het nieuwe model nog krachtiger en geprononceerder.

De Volvo S60 Concept maakt zijn debuut tijdens de Detroit Motor Show in Januari 2009, de productieversie komt in 2010 op de markt. Waar de teasers ons in blijde verwachting brachten zijn we nu eigenlijk een beetje teleurgesteld in het resultaat. De achterkant lijkt niet helemaal bij de wagen te passen. ‘Dynamisch met behoorlijk wat karakter, zonder agressief over te komen’, omschrijft Volvo het vooraanzicht. ‘De auto loopt over van inspiratie die geput is uit Scandinavisch design en de Zweedse kustwateren en rotspartijen. Dat zorgt voor een opwindende mix van drama en sensualiteit’. Allemaal goed en wel, in zijaanzicht is de S60 Concept mooi gestileerd maar als je de voorkant bekijkt loopt hij naar achter toe toch te veel naar boven.

Het interieur van de S60 Concept is samen met de 20″ zevenspaakswielen wel opwindend. Het interieur is volgestopt met opwindende details die samen een typisch Scandinavisch, luchtig, licht en harmonieus geheel vormen. In het midden van de vierzitter schittert het kroonjuweel van de auto: een zwevende middenconsole van kristal, die met de hand gemaakt is in de Zweedse glasfabriek Orrefors. Als een vloeiende, rustgevende golf loopt de kristallen middenconsole vanaf het instrumentenpaneel door tot aan de leuning van de achterstoelen. Het interieur is volledig gericht op de bestuurder en zo overzichtelijk en ergonomisch mogelijk ingedeeld.

Een Volvo zijnde kon je verwachten dat de S60 Concept zou bulken van de veiligheidstechnologieën. Zo is het innovatief systeem genaamd ‘Collision Warning with Full Auto Brake’ in de S60 Concept uitgebreid met een voetgangersdetectiesysteem. Dat komt direct in actie als iemand voor de auto oversteekt en activeert de remmen als de bestuurder niet op tijd reageert. Dezelfde technologie vermindert ook de kans op kop-staartbotsingen. Het ‘Adaptive Cruise Control’ (ACC) blijft nu ook actief bij file rijden. Dankzij een afstandsradar bewaart het systeem de ingestelde afstand tussen de auto en de voorligger tot aan de volledige stilstand.

Onder de motorkap vinden we een viercilinder 1.6-liter benzinemotor voorzien van uiterst efficiënte GTDi-technologie (Gasoline Turbocharged Direct Injection). Het vermogen ligt op 180 pk, de CO2-uitstoot blijft tegelijkertijd beperkt tot 119g/km en het verbruik ligt op 5 liter per 100 km.

Volvo S60 Concept

Volvo S60 Concept

Volvo S60 Concept

Volvo S60 Concept

Volvo S60 Concept

Deel dit bericht:

3 reacties op "Onthuld: Volvo S60 Concept"

 1. MRM 16-12-2008 om 11:33

  Zo is het innovatief systeem genaamd ‘Collision Warning with Full Auto Brake’ in de S60 Concept uitgebreid met een voetgangersdetectiesysteem. Dat komt direct in actie als iemand voor de auto oversteekt en activeert de remmen als de bestuurder niet op tijd reageert

  het kan leuk worden aan de zebrapaden als er zo’n volvo passeert dus 😉
  als je de bestuurder eens goed wilt doen verschieten, moet je gewoon maar op een willekeurig moment oversteken, de volvo smijt z’n remmen dan wel helemaal toe 😉

 2. _________________ 16-12-2008 om 16:46

  Volvo wil nu zeker meedoen in het segment van de Mercedes CLS, Volkswagen Patheon en de Audi A7 (zijn er vast meer maar meer weet ik niet;))

 3. XliljeezyX 19-12-2008 om 19:57

  Het is gelukkig een concept.
  Maar al die veiligheid is nu ook weer zo overdreven..nog even en je voert in dat je van hier naar Amsterdam wilt en ja kan tijdens het rijden gewoon slapen achter het stuur en de auto doet alles van zelf.. is toch ook niet leuk?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...