Fusie Fiat en PSA?

psa_fiat
De slechte economische tijden zouden er voor kunnen zorgen dat de PSA-groep fusioneert met Fiat SpA.

Op de afbeelding hierboven zie je dan welke merken allemaal onder 1 dak zouden komen. PSA bestaat uit Citroën en Peugeot, de Fiat Groep bestaat uit de 6 andere merken. Het hoofd van Fiat, Sergio Marchionne, maakte het statement dat zijn bedrijf een nieuwe partner nodig zou hebben om de huidige economische storm te trotseren. De Italiaanse Eerste Minister, Silvio Berlusconi en de Franse President, Nicolas Sarkozy, hebben het hierover al eens gehad tijdens een internationale ontmoeting.

Mochten deze 2 groepen fusioneren, dan zou de nieuwe groep besparingen kunnen doorvoeren door kleine wagens op hetzelfde platform te zetten, zoveel is zeker. Samen bouwen de twee groepen trouwens al bestelwagentjes. Het zou dan wel zo zijn dat ook Ferrari en Maserati in dezelfde groep terechtkomen als Peugeot en Citroën. Of dat op gebied van positionering zo’n sterke zet is, valt af te wachten. PSA-Fiat (of hoe de groep ook zou mogen heten) zou na de fusie ’s werelds vierde grootste wagenproducent worden, na Toyota, GM en Ford/Mazda.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...